man Model National Știri

Vizită crucială la Kiev. Ursula von der Leyen se întâlnește marți cu Zelenski

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va vizita marți Kievul pentru a discuta cu președintele Ucrainei, Zelenski, a declarat luni, 8 mai, un purtător de cuvânt al UE. Această călătorie va marca a cincea vizită a lui von der Leyen în capitala ucraineană de la invazia Rusiei în februarie anul trecut, scrie Le Monde.

„Vizita se va concentra pe toate dimensiunile relațiilor noastre cu Ucraina”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt Eric Mamer, reafirmând „sprijinul neclintit al UE față de această țară”. Astfel de vizite, într-un oraș care este supus frecvent tirurilor de rachete rusești, se desfășoară în condiții de securitate stricte, iar Mamer nu a oferit alte detalii. „Veți fi observat, bineînțeles, și faptul că această vizită va avea loc de Ziua Europei”, a spus Mamer, referindu-se la celebrarea anuală a unității europene.

„În acest context, salutăm călduros anunțul președintelui Zelenski potrivit căruia ziua de 9 mai va fi de acum înainte sărbătorită și în Ucraina ca Ziua Europei.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *