man Model National Știri

PENTAGON LEAKS: Numele României apare în scurgerea de informații de la Pentagon. Detaliile despre ajutorul acordat Ucrainei au ajuns în posesia rușilor

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Klaus Iohannis a interzis autorităților din România să ofere detalii despre ajutorul pe care România îl oferă Ucrainei. Cu toate acestea, informațiile despre ajutorul dat de România au ajuns la partenerii din SUA, informează Știripesurse.

Conform documentelor secrete care s-au ”scurs” de la Pentagon, România joacă un rol crucial în Ucraina. Țara noastră oferă atât armament, cât și sprijin logistic ucrainenilor.

Din aceste documente reiese faptul că România are un rol similar cu cel al Poloniei în războiul din Ucraina.

Conform unui raport secret „scurs” din Pentagon, în zilele de 3,4 și 5 martie, pe teritoriul României s-au desfășurat următoarele operațiuni militare:

1. Recunoaștere aeriană în adâncime (Airborne Sensitive Reconaissance);

2. Instrucție bilaterală cu națiunile partenere care au un rol cheie în susținerea Ucrainei;

3. Instrucție cu națiunile partenere pentru descurajarea militară a Rusiei;

În ceea ce privește operațiunea de recunoașterea aeriană, România, conform raportului, a folosit un avion cu pilot și două drone, iar Polonia, un avion cu pilot și trei drone.

Operațiunile s-au repetat și în următoarele două zile, se arată în programul planului respectiv, conform Spotmedia.

Din aceste informații reiese și faptul că România are, mai degrabă, un important rol strategic în ce privește susținerea Ucrainei și nu neapărat unul de donator de arme și echipamente.

Kremlinul nu s-a ferit să pună România pe lista neagră a țărilor neprietenoase și acuză faptul că țara noastră trimite arme în Ucraina, mai informează Știripesurse.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe a susținut că „al cincilea pachet” de ajutor militar pe care Bucureștiul l-ar fi aprobat include „arme de calibru mic, muniții și componente pentru echipament militar”.

„Aceasta este prima oară când s-a aflat atât de explicit și public, deși anterior pe platformele social media au apărut înregistrări video care arată folosirea unor obuze fabricate în România de către forțele armate ucrainene”, și-a continuat ea discursul în fața jurnaliștilor ruși.

Ea a mai spus că „Bucureștiul evită publicitatea legată de aceste subiecte, preferând să le spună românilor și opiniei publice internaționale doar despre sprijinul ‘umanitar’ acordat Ucrainei. Este clar acum ce înseamnă ‘umanitar’”, a acuzat ea.

„Autoritățile române simt evident un disconfort moral legat de îndeplinirea directivelor NATO de a trimite tot mai multe transporturi mortale, dându-și seama de consecințele reale ale acestei politici motivate de ideologie. În locul acestei rușini false, ei ar trebui să recunoască totul”, a cerut Zaharova.

„Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică. Trimiterea repetată de arme naționaliștilor ucraineni cu care să lupte împotriva propriului popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureștiul nu știe asta) și duce la mai multe victime”, a mai spus ea.

„Cei care fac asta împărtășesc responsabilitatea cu regimul naționalist de la Kiev pentru crimele, sângele și suferința pe care doar le vor înmulți. Dacă oficialii români cred că toate acestea sunt irelevante, este opinia lor. Dar ar fi frumos să împărtășească niște ‘dezvăluiri’ despre aceste transporturi. Ce trimit ei regimului de la Kiev?”, a conchis ea.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *