
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Potrivit surselor amintite, Vladimir Putin a reiterat printre altele nocivitatea occidentului prin faptul că: „îndoapă regimul de la Kiev cu arme și echipamente militare și îi furnizează informații operaționale și de țintire”.
El a specificat că nu va renunța la teritoriile anexate anul precedent și că „Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiția ca autoritățile de la Kiev să se conformeze cererilor binecunoscute și exprimate în nenumărate rânduri și să țină cont de noile realități teritoriale”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.
Prin urmare, condiția de pace a fost prezentată din nou de președintele rus, însă armata condusă de Volodimir Zelenski refuză să negocieze cu Vladimir Putin, insistând asupra eliberării pe cale militară a tuturor teritoriilor ocupate, ba chiar mai mult:
Șeful Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, nu a exclus posibilitatea ca și alte atacuri să aibă loc pe teritoriul rus pe lângă cele care au avut loc deja, fără să precizeze dacă în spatele lor se vor afla forțele ucrainene, anunțând totodată că Ucraina pregătește o contraofensivă „mult mai intensă” începând din luna martie, relatează joi EFE.
Amintim că acesta a declarat în același interviu că Vladimir Putin este grav bolnav și va muri în curând. Asta în timp informațiile care vin din Moscova prin intermediul Ministrului Lavrov, susțin că „acesta este mai sănătos ca niciodată”.
De asemenea, șeful GUR face referire la o posibilă controfensivă din partea Ucrainei în primăvară, mizând pe faptul că până atunci aramta rusă va fi tot mai slăbită iar atacurile vor putea fi „mai intense” în luna martie: „Acela va fi (momentul în care vom vedea mai multe) eliberări de teritorii și înfrângeri finale ale Federației Ruse”, a subliniat el. „Asta se va întâmpla în toată Ucraina, din Crimeea până în Donbas”, în estul țării și, în prezent, controlat parțial de Rusia.
„Obiectivul nostru – și noi asta vom reuși – este de a reveni la granițele din 1991, în care Ucraina a fost recunoscută de toți subiecții dreptului internațional”, încheie acesta.