man Model National Știri

După mai multe țări din UE, și Germania va introduce testarea obligatorie pentru cei care călătoresc din China: Europa a găsit un răspuns comun la situația pandemică de acolo, este exact ceea ce noi am urmărit!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

După mai multe țări din UE, și Germania va introduce testarea obligatorie pentru cei care călătoresc din China. Aceștia vor avea nevoie de un test negativ, scrie Zeit.

După ce mai multe țări din UE au introdus restricții de intrare pentru călătorii din China, Germania le urmează exemplul: Din cauza valului de infecții cu virusul corona din această țară, călătorii din China vor trebui să prezinte pe viitor cel puțin un test rapid de antigen negativ, a anunțat ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD).

În acest scop, regulamentul de intrare în Germania va fi modificat pe termen scurt. Germania urmează astfel o recomandare a UE: miercuri, reprezentanții statelor membre au convenit, în cadrul unei reuniuni a mecanismului de criză IPCR, să recomande „cu fermitate” o astfel de obligație de testare. 

Cu toate acestea, nu au convenit asupra unui mecanism obligatoriu pentru țările UE: „Europa a găsit un răspuns comun la situația pandemică din China”, a declarat Lauterbach în legătură cu această recomandare. „Este exact ceea ce noi, ca guvern german, am urmărit.” Inițial, Lauterbach a lăsat deschisă întrebarea când anume se vor aplica noile reguli în Germania. 

Anterior, mai multe țări, printre care Italia, Spania, Franța și Austria, au introdus deja obligații de testare sau cel puțin au anunțat controale  pentru zborurile din China. În paralel cu Germania, Belgia și Suedia au anunțat, de asemenea, obligații de testare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *