Life Lifestyle National Natural Technology Ucraina

Zelenski aproape a provocat al treilea război mondial. Să nu mai susținem acest om periculos

Deputatul francez Nicolas Dupont-Aignan, președinte al partidului „Debout la France” și candidat la alegerile prezidențiale franceze din acest an, cere ca Franța să nu îl mai susțină pe Zelenski, în urma exploziei unei rachete pe teritoriul Poloniei.

„Ce nebun! Zelenski, trimițând o rachetă deasupra Poloniei și dând vina pe ruși, aproape că a provocat un al treilea război mondial! Să nu mai susținem acest om periculos. Trebuie găsit urgent un plan de pace!”, scrie Nicolas Dupont-Aignan pe Twitter.

O rachetă a căzut zilele trecute pe teritoriul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat vina pe Rusia, însă SUA și Polonia au anunțat că a fost de fapt vorba despre o rachetă antiaeriană lansată de Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina, a declarat pentru CNN că Polonia continuă ancheta asupra incidentului, adăugând că autorităţile se aşteaptă să primească rezultatele în următoarele zile.

Jasina a mai spus că experţilor ucraineni li se va permite accesul la locul unde a căzut racheta, subliniind că mai întâi trebuie să existe ”nişte aranjamente legale pentru a crea un spaţiu optim pentru expertiza lor”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *