
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Politizarea campaniei de vaccinare aproape obligatorie a dus la legitimarea urii față de persoanele nevaccinate, care își exercită propria lor putere de judecată.
Controversa privind vaccinurile continuă, având consecințe mai ample prin apariția unui stat tot mai intruziv. Acest fenomen poate fi descris, în cel mai bun caz, drept o obsesie pentru siguranță a [statului] dădacă, ce își infantilizează populațiile menținându-le în anxietăți altfel imposibil de gestionat, și, în cel mai rău caz, indică înlocuirea autonomiei corporale, a autorității parentale și a libertății credinței religioase cu supunerea forțată față de decrete birocratice.
Demonstrăm că persoanele vaccinate exprimă atitudini discriminatorii față de cei nevaccinați la fel de accentuate ca atitudinile discriminatorii suferite de ținte comune precum populațiile de imigranți și minoritare.
Discriminarea sub aspect legal menționată mai sus constituie extinderea la nivel mondial a unei atitudini față de cei nevaccinați, despre care se consideră că merită doar drepturi limitate. Totuși, aceasta nu este o „stradă cu două sensuri”, cum se mai arată în raport:
În schimb, nu există dovezi că oamenii nevaccinați manifestă atitudini discriminatorii față de persoanele vaccinate, cu excepția prezenței unei atitudini negative în Germania și Statele Unite.
Politizarea campaniei de vaccinare aproape obligatorii a condus la legitimarea urii față de persoanele care își exercită propria putere de judecată cu privire la beneficiile unui tratament nou. Nu este suficient să accentuăm daunele aduse familiilor, prieteniilor și coeziunii sociale în general, întrucât această diviziune are rădăcini mai adânci.
Am găsit dovezi care reflectă atitudinile discriminatorii față de persoanele nevaccinate în toate țările, cu excepția Ungariei și României, și constatăm că atitudinile discriminatorii sunt mai accentuat exprimate în culturile care au norme de cooperare mai puternice.
Studiul se încheie evidențiind faptul că, în opinia publică, obediența este confundată cu corectitudinea morală, o asociere periculoasă, care a dus la legitimarea concepției că persoanele nevaccinate trebuie să aibă drepturi cetățenești diminuate.
Elitele și publicul larg vaccinat au făcut apel la obligativitatea morală de a crește acoperirea vaccinării anti-COVID-19, dar constatările actuale arată că au apărut simultan atitudini discriminatorii, inclusiv susținerea ideii eliminării drepturilor fundamentale.
Știrile pe care le auzim despre cei nevaccinați arată o reducere la nivel global a drepturilor persoanelor care au refuzat, în baza circumspecției, prudenței și a propriilor convingeri morale, să primească un vaccin care nu oprește transmiterea unei boli asemănătoare gripei. Se creează un grup extern al celor nevaccinați, ale căror drepturi la justiție și tratament echitabil se consideră acceptabil să nu îl recunoaștem.
Este surprinzător să constatăm această insistență pentru obligațiile morale în state care consideră sinuciderea asistată medical la începutul și sfârșitul vieții drept o alegere a consumatorului. De asemenea, este dificil să recunoaștem vreun merit al statelor care penalizează faptul de a ne păstra rațiunea, când toți ceilalți din jur și-o pierd.
Stigmatizarea persoanelor nevaccinate răspunde unei funcții politice utile politicienilor dornici să distragă atenția populațiilor de la neconcordanța dezastruoasă dintre ideologia lor și rezultatele catastrofale la care a dus aceasta. Este un truc folosit de Stalin atunci când îl eticheta pe orice țăran care avea mai mult decât un pui drept un „culac lacom”, care merita tratat cu ură și, în cele din urmă, moartea.
Această politică semănând discordie arată declinul ideologiei liberale occidentale. Ea promovează ce este mai rău în oameni și pedepsește ce este mai bun, impunându-și propria voință în ciuda dovezilor, a argumentelor raționale și a libertății individuale, considerând propria autoritate drept unicul argument. Suntem liberi să nu fim de acord cu un sistem de valori tot mai șubred și atât de disperat să își mențină supremația, încât recurge la cenzură, criminalizare și ură pentru a suprima orice argument pe care nu îl poate infirma.