Baanx Bitcoin Blockchain Borrowing BXX Crypto Cryptocurrencies defi Digital Assets Ether Interest lending Repayments Tezos

Cum cripto poate moderniza lumea creditelor

Împrumuturile au existat într-o anumită formă de mii de ani – datând din civilizațiile antice, unde fermierii ar împrumuta semințe și ar folosi culturile ca rambursare.

Sosirea monedelor fiduciare a transformat modul în care economiile erau conduse atunci. Într-adevăr, ați putea susține că vedem acum o astfel de schimbare seismică, pe măsură ce criptomonedele devin o parte mai mare și mai influentă a ecosistemului financiar al lumii.

Când se face corect, împrumuturile cripto au potențialul de a echilibra condițiile de concurență – oferind consumatorilor un tip de flexibilitate cu care altfel ar fi fost neobișnuiți. De câțiva ani încoace, ratele oferite de bănci sunt, cel puțin, tepide. În unele țări, chiar și cele mai generoase conturi de economii vor plăti doar sub 1% dobânzi – chiar dacă fondurile sunt blocate timp de câțiva ani.

Având în vedere modul în care inflația a crescut brusc recent, în parte din cauza tipăririi banilor efectuate ca răspuns la pandemia de coronavirus, înscrierea la unul dintre aceste conturi înseamnă că banii unui economizor ar avea de fapt o putere de cheltuială mai mică.

Împrumutul cripto oferă trei avantaje puternice în comparație cu status quo-ul. În primul rând, este posibil să se găsească oferte mai competitive care să asigure creșterea efectivă a capitalului – cu dobânzi plătite uneori săptămânal sau lunar. În al doilea rând, multe platforme oferă creditorilor un grad atât de necesar de flexibilitate, ceea ce înseamnă că aceștia nu vor fi obligați să-și închidă banii pentru perioade lungi de timp și își pot retrage fondurile după bunul plac. Și, în al treilea rând, poate acționa ca un stimulent puternic atunci când piețele se comportă destul de neregulat.

Asta înainte de a fi discutat chiar despre faptul că cripto-ul ca garanție poate fi mult mai practic din punctul de vedere al creditorului decât bunurile imobiliare – un activ care este destul de nelichid și poate consuma destul de mult timp pentru a-l vinde.

Beneficiază nu doar creditorii

Desigur, toate acestea sună ca o afacere bună pentru creditori – persoanele care au capital de rezervă. Dar poate fi benefică și pentru împrumutați. În ecosistemul financiar actual, unde o singură defecțiune pe un istoric de credit altfel impecabil poate refuza accesul unui consumator responsabil la cele mai bune rate ale dobânzii, platformele criptografice pot oferi o linie de salvare neprețuită.

Băncile au adesea o listă opacă de cerințe atunci când vine vorba de găsirea persoanelor la care sunt dispuși să acorde credit. Și, într-o lume în care un număr din ce în ce mai mare de consumatori sunt angajați pe cont propriu, în caz contrar, solicitanții demni de credit pot ajunge să fie excluși de pe piață pur și simplu pentru că nu au un loc de muncă tradițional de la nouă la cinci – indiferent dacă câștigă efectiv mai mulți bani în amenajarea lor actuală.

Lumea criptografică poate ajuta la încurajarea incluziunii aici, dar există provocări. Un număr de creditori din acest spațiu sunt offshore și nereglementați – ceva care îi poate face mai puțin atrăgători pentru consumatorii obișnuiți. Acest lucru restricționează, de asemenea, numărul de parteneriate pe care platformele criptografice le pot încheia cu firmele fintech.

O nouă abordare?

O platformă care urmărește să zdruncine lumea împrumuturilor este Baanx , un fintech cripto-as-a-service care intenționează să pună capăt lumilor cripto și fiat. Compania permite mărcilor să ofere clienților și comunităților lor forme de împrumut securizat fără dobândă, alături de rate ridicate de economii pentru cei care își activează activele digitale. Toate acestea se realizează prin intermediul API-urilor care pot fi integrate rapid în orice aplicație sau site web DeFi, de schimb sau portofel.

Această formă de împrumut garantat fără dobândă și cu costuri reduse este oferită celor care participă la BXX, moneda utilitară asociată cu Baanx. Împrumuturile pot fi ulterior mutate în portofele criptografice sau carduri fizice și virtuale. Pentru cei care folosesc Bitcoin și Ether ca garanție, sunt disponibile rapoarte împrumut-valoare de până la 50%, iar aprobarea poate fi obținută printr-un singur clic.

Baanx se află pe lista companiilor de cripto-active înregistrate temporar cu FCA și utilizează, de asemenea, o licență de împrumut. Cartea albă a proiectului afirmă că „va împrumuta orice activ digital, inclusiv criptos, acțiuni, obligațiuni și clasa de active NFT emergentă”.

Volumele de bani care pot fi oferite prin împrumuturi vor depinde de volumele de jetoane care sunt mizate în sistemul său.

Cifrele furnizate de Baanx sugerează că platforma a vândut acum peste 600.000 de carduri și conturi marca albă în întreaga lume – aproape exclusiv prin intermediul clienților corporativi marca, inclusiv aplicația Tezos Crypto Life, protocoale DeFi, schimburi și furnizori de portofele. De asemenea, intenționează să lanseze cu un furnizor important de portofele din SUA în al patrulea trimestru al anului 2021.

BXX este acum listat pe MEXC și Uniswap.

Declinare de responsabilitate. Cointelegraph nu susține niciun conținut sau produs de pe această pagină. Deși ne propunem să vă oferim toate informațiile importante pe care le-am putea obține, cititorii ar trebui să își facă propriile cercetări înainte de a întreprinde orice acțiune legată de companie și să își asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor, nici acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.