Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

MAI prezintă intervenția unui pompier din Argeș care a salvat un copil de 10 ani luat de viitură

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat intervenția pompierului Vasile Cuza, de la ISU Prahova, care marți a intervenit și a salvat un copil de 10 ani, luat de viitură, potrivit mediafax.ro.

„-Deplasați-vă urgent la barajul de la Poienarii Burchii! Un copil de 10 ani, căzut în apă. Nu știm cât va mai rezista!”. Așa a început marți seara intervenția echipajului SMURD pe care era încadrat Vasile, pompier la ISU Prahova din 2006.

Echipajul SMURD a ajuns foarte repede la fața locului, iar Vasile și-a anunțat colegii că va intra în apă după copil. „Având și el doi copii acasă, instinctul de părinte s-a activat imediat”, susțin reprezentanții MAI.

Pompierul a coborât din autospecială și a văzut un băiețel care se ținea de o ramură, în mijlocul viiturii. Acesta era extenuat și abia mai putea să strige după ajutor.

S-a dezechipat de uniformă și a sărit după băiat. Viitura era atât de puternică, încât curentul de apă îl îndepărta de băiat.

„A ieșit la mal să mai încerce o dată. Între timp, a rugat un localnic să meargă în aval, în cazul în care băiatul nu se mai poate ține, să-l poată opri cumva. În timp ce înota către copil, șuvoiul de apă a devenit și mai puternic, iar băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, săteanul a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Acum, erau amândoi, bărbatul și copilul, trebuiau salvați. Deși s-au ajutat de un banc de nisip pentru a nu fi luați de apă, trebuiau scoși cât mai repede, deoarece viitura era din ce în ce mai puternică și aducea bucăți mari de lemn, iar nivelul apei din ce în ce mai mare”, povestesc reprezentanții MAI.

Vasile a înotat către ei și, într-un final, a ajuns la aceștia. „Am legat băiatul cu o cordelină și m-am asigurat că și bărbatul se va ține bine de mine. De aici, totul a fost ușor. Colegii de pe mal ne-au tras în siguranță pe toți”, a spus pompierul.

Vasile Cuza este pompier din anul 2006 și activează în cadrul ISU Prahova – Detașamentul 2 Ploiești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *