Politics Technology

Iranul dezvăluie restricții stricte Covid și blocarea de la Teheran, în timp ce oficialii avertizează cu privire la al cincilea val

Iranul a implementat măsuri stricte Covid asupra capitalei Teheran, închizând afaceri și birouri guvernamentale în încercarea de a controla un al cincilea val al virusului alimentat de varianta Delta extrem de transmisibilă.

Anunțând marți măsurile, grupul de lucru al virusului național al Iranului a declarat că băncile, companiile și oficiile guvernamentale din Teheran și provincia vecină Alborz se vor închide în următoarele șase zile.

Afacerile neesențiale, cum ar fi centrele comerciale și cinematografele, au fost, de asemenea, închise, iar străzile au devenit în mare parte goale, deoarece traficul este limitat în timpul blocării locale.

Este pentru prima dată când Iranul face un astfel de pas, reflectând îngrijorarea autorităților sanitare care au avertizat că țara se confruntă cu un al cincilea val de infecții din cauza răspândirii variantei Delta. Până în prezent, țara a rezistat unui blocaj la nivel național, concentrându-se în schimb pe măsurile regionale.

Miscarea vine în timpul sărbătorii Eid al-Adha, poliția rutieră ar fi blocat drumurile pentru a restricționa călătoriile către destinațiile populare de vacanță din întreaga țară. Mass-media locală a raportat trafic intens luni, înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor, deoarece oamenii au încercat să scape din zona de blocare.

De asemenea, pe rt.com Rusia, Iranul și Turcia au explodat Israelul pentru încălcarea dreptului internațional cu atacurile aeriene siriene

La începutul lunii iulie, președintele Iranului, Hassan Rouhani, a avertizat cetățenii că națiunea se confruntă cu un al cincilea val de infecții, îndemnând oamenii să evite mulțimile mari și călătoriile inutile, în timp ce respectă protocoalele de sănătate pentru a preveni răspândirea virusului.

Iranul a fost cea mai afectată națiune din Orientul Mijlociu de la începutul pandemiei, înregistrând 3,5 milioane de cazuri și 87.374 de decese cauzate de coronavirus, potrivit datelor furnizate Organizației Mondiale a Sănătății.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *