Evenimente Model National Natural Social Media Societate Society Știri Technology

ALERTĂ de COVID în Franța! Ministrul Sănătății: Este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

”Am cifrele de contaminare din ultimele 24 de ore din ţara noastră (…). Ieri am ajuns la 18.000 de contaminări în doar 24 de ore”, a spus ministrul, citat de Agerpres, adresându-se Adunării Naţionale.

Bilanţul final pentru ultimele 24 de ore va fi publicat în cursul serii de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

”Acest lucru înseamnă că este vorba de o creştere a circulaţiei virusului de ordinul 150% într-o săptămână: nu am mai văzut o asemenea situaţie până acum, nici în cazul Covid (varianta originală a virusului), nici cu varianta engleză, nici cu cea sud-africană, nici cu cea braziliană”, a arătat ministrul, subliniind că un astfel de nivel al cazurilor pozitive nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

”Avem o armă, vaccinarea. Nu mai e timp să ne îndoim, să ezităm, este timpul pentru imunitatea colectivă, este vorba despre responsabilitate colectivă şi este singurul mijloc de care dispunem (…) pentru a scăpa de Coronavirus odată pentru totdeauna”, a precizat Olivier Véran.

După mai multe săptămâni în care bilanţul cazurilor de infectare cu COVID-19 se afla în scădere, Franța a trecut în cealaltă extremă, specialiștii în sănătate publică punând acest lucru pe seama variantei Delta, mai contagioase.

Citește și Oficial francez: „Am intrat în al patrule val al epidemiei”. Se pregătesc cele mai DURE măsuri anti-COVID din Europa


Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *