Bitcoin Crypto Cryptocurrencies European Union Government Money Laundering Payments

Noua propunere UE urmărește să înăsprească reglementările pentru trimiterea criptomonedei

Comisia Europeană a prezentat o nouă propunere care ar impune furnizorilor de servicii de cripto-active să colecteze informații suplimentare împotriva combaterii spălării banilor de la cei care utilizează criptomonede pentru transferuri de bani. Scopul declarat al acestei propuneri este de a preveni propagarea în continuare a activității de spălare a banilor în Uniunea Europeană.

Conform acestei propuneri, furnizorii de servicii care efectuează transferuri trebuie să aibă numele inițiatorului transferului, numărul contului, unde există contul și unde este utilizat pentru procesarea tranzacției. Adresa inițiatorului, numărul oficial al documentului personal, numărul de identificare al clientului sau data și locul nașterii ar fi, de asemenea, necesare în cadrul propunerii. Furnizorii de servicii ar trebui, în mod similar, să se asigure că numele și numărul de cont al beneficiarului sunt incluse în transfer, împreună cu informații despre locul în care există acel cont. Furnizorul cripto-activ al beneficiarului ar avea nevoie, de asemenea, de proceduri pentru a detecta dacă informațiile pentru inițiatorul transferului sunt incluse sau lipsesc.

În legătură cu aceasta: guvernul francez face presiuni pentru ca o agenție să reglementeze criptografia în întreaga UE

Aceste cerințe de informații suplimentare ar începe atunci când un transfer depășește 1.000 de euro sau când o serie de plăți pare a fi legate și totalul depășește 1.000 de euro, „pentru a nu afecta eficiența sistemelor de plăți și a serviciilor de transfer de cripto-active și pentru pentru a echilibra riscul de a conduce tranzacțiile subterane ca urmare a unor cerințe de identificare prea stricte împotriva potențialei amenințări teroriste reprezentate de transferurile mici de fonduri ", spune comisia în propunere.

În cazurile în care există o serie de plăți care depășesc 1.000 de euro care nu par conectate, furnizorul de servicii de plată nu ar trebui să verifice informațiile decât dacă „efectuează plata fondurilor în numerar sau în monedă electronică anonimă” sau furnizorul „are motive rezonabile pentru a suspecta spălarea banilor sau finanțarea terorismului”.

În legătură cu: UE privește un nou regulator de spălare a banilor și cerințe mai stricte de raportare criptografică

Cerințele actualizate au făcut parte din patru propuneri legislative prezentate marți de Comisia Europeană. Toate propunerile au avut ca scop îmbunătățirea detectării tranzacțiilor suspecte și stoparea spălării banilor și finanțării activităților teroriste. Parlamentul European va avea ultimul cuvânt cu privire la propuneri și ar putea dura până la doi ani înainte ca propunerile să devină lege.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *