man Model National Știri

Călătorește cu trei sfinți români: Concurs de creație și de talente dedicat Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul

Tema ediției este „Călătorește cu trei sfinți români”, fiind inspirată dintr-o carte pentru copii, despre viața sfinților amintiți.

„În primele luni ale acestui an, am făcut parte din proiectul catehetic «Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste», inițiat de pr. Bogdan Teleanu, de la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc, din București. Pentru copiii – de aici și din străinătate – implicați în acest proiect, am povestit viețile celor trei sfinți ocrotitori ai românilor plecați peste hotare și ai acestui An omagial. Așa a apărut o carte pentru copii, cu ilustrații realizate de Astrid Mușat. Cartea va fi publicată în această lună la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Am organizat concursul Călătorește cu trei sfinți români, pentru ca poveștile despre viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul să ajungă la cât mai mulți copii”, explică Ioana Revnic, autoarea cărții și coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

Concursul are trei secțiuni: LITERATURĂ, ARTE PLASTICE, TALENTE. În competiție se pot înscrie atât copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cât și tineri și adulți (la unele secțiuni).

Participanții la SECȚIUNEA LITERARĂ vor scrie fie un text despre un sfânt pe care îl consideră prietenul lor, fie un text despre unul dintre cei trei sfinți – Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul, după ce vor citi o broșură pusă la dispoziția lor, de către organizatori.

La secțiunea de ARTE PLASTICE, copiii și vor realiza o lucrare inspirată  din poezia Micul orfan, a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul sau din versurile piesei Îndemn frățesc, scrise tot de acesta.

Secțiunea TALENTE  este una specială, fără limită de vârstă, și are două categorii – interpretare vocală și recitare. Concurenții talentați la muzică vor cânta imnul Îndemn frățesc (versuri: Sfântului Ioan Iacob Hozevitul; muzica: Georgiana Nistor, povestitoare SOPS) sau vor recita poezia Micul orfan. Piesa poate fi interpretată individual, dar și în grup sau cu întreaga familie. Poezia va fi recitată individual.

Mai multe detalii despre această nouă ediție a concursurilor SOPS se găsesc pe site-ul www.bunatate.ro în articolul Concursul lunii noiembrie – Călătorește cu trei sfinți români.

Contribuțiile tuturor sunt așteptate până în 23 noiembrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com.

Câștigătorii vor fi anunțați în 30 noiembrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook  cu același nume.

Concursul este realizat în colaborare cu Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, din București.
Spune-mi o poveste pentru suflet este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate.

Concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet au debutat în luna mai 2020 și au ajuns la cea de-a 16-a ediție.

Până în prezent, la acestea au participat peste 1650 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția.

Persoană de contact: Ioana REVNIC, coordonatoarea proiectului Spune-mi o poveste pentru suflet (E-mail: spuneopovestepentrusuflet@gmail.com, Telefon 0740938323). VIDEO:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *