Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

Belarus, SUFOCAT de sancţiunile europene! Aleksandr Lukaşenko îi cere ajutorul lui Putin

TRT World

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aflat sub presiune din cauza sancţiunilor dictate de Uniunea Europeană, a cerut marţi sprijin suplimentar din partea Rusiei, în cadrul unei întâlniri cu omologul său Vladimir Putin, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Evoluţiile sunt nebuneşti. În fiecare zi se schimbă ceva’, a spus Lukaşenko la Palatul naţional al congreselor de lângă Sankt Petersburg.

Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

Mass-media de stat din ambele ţări s-au arătat surprinse că întâlnirea celor doi preşedinţi, a patra din acest an, nu a fost anunţată în avans.

Rusia ţine în viaţă Belarusul – în mare parte izolat din cauza reprimării cetăţenilor săi – din punct de vedere financiar printr-un pachet de împrumuturi.

Vladimir Putin a afirmat că schimburile comerciale între Belarus şi Rusia sunt înfloritoare, în pofida sancţiunilor, şi că Minskul îşi achită datoriile faţă de Moscova.

‘Per total, Belarus rămâne un partener important şi de încredere pentru noi în sfera economică’, a adăugat Putin.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri mai plănuiesc să-şi coordoneze răspunsul la ‘tentativele Occidentului de a inflama situaţia în Belarus’.

Mulţumită Rusiei, Belarus rezistă ‘loviturilor economice’ ale Occidentului, a spus Lukaşenko, care a descris sancţiunile drept ‘terorism împotriva poporului belarus’.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

Din acest motiv, autorităţile de la Minsk iau acum măsuri împotriva ONG-urilor şi presei finanţate de Occident, a adăugat el, spunându-i lui Putin că situaţia actuală ‘nu este un dezastru’ pentru Belarus.

‘Ne vom ocupa de acest terorism şi de celelalte lucruri’, a mai afirmat el.

În acest timp, mişcarea pentru democraţie din Belarus a denunţat o represiune extrem de severă, în care disidenţi au fost torturaţi şi ucişi. Potrivit activiştilor pentru drepturile omului, în Belarus există mai mult de 500 de deţinuţi politici.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *