Politics Technology

Refugiați afgani care au ajutat SUA să fie găzduiți la baza militară Fort Lee împreună cu familiile în așteptarea aprobării finale a vizei

Departamentul de stat a anunțat că cetățenii afgani care au sprijinit eforturile militare din Afganistan vor fi găzduiți la o bază militară cu familiile lor, alte mii încă așteptând procesarea pe fondul retragerii SUA.

Primul set de solicitanți va fi dus la Fort Lee, Virginia, potrivit unui aviz al Departamentului Apărării dat membrilor Congresului. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că baza va fi un „loc inițial de relocare” pentru refugiații ale căror stări de viză sunt cele mai apropiate de finalizare. Peste 2.500 de solicitanți și familiile lor vor fi găzduiți la Fort Lee.

Retragerea continuă a SUA din Afganistan a stârnit temerile că aliații afgani care au ajutat la eforturile SUA, în principal ca traducători, s-ar putea confrunta cu retribuții din partea talibanilor odată cu dispariția armatei SUA.

Din cei 2.500 care își vor finaliza procesul de viză la Fort Lee, 700 sunt cetățeni afgani care au sprijinit eforturile militare și sunt în curs de procesare prin Programul de vize speciale pentru imigranți, care a fost creat în 2009. Restul solicitanților sunt membri ai familiei.

De asemenea, pe rt.com, Biden va anunța „Operațiunea Allied Refuge” pentru a obține traducători afgani cu răzbunare în SUA – Reuters

În total, sunt peste 18.000 de solicitanți care urmează să fie tratați, iar președintele Joe Biden a promis că va accelera procesul de obicei lung. În cadrul „Operațiunii Refugiații Aliaților”, administrația Biden intenționează să plece cetățenii afgani și familiile lor în afara țării până la sfârșitul lunii. Unele ar putea fi găzduite temporar în alte țări decât SUA.

Camera urmează să voteze joi pentru accelerarea procesului pentru programul de viză specială pentru imigranți. Proiectul de lege va crește plafonul programului și va slăbi unele cerințe care pot încetini procesul. Biden și-a exprimat sprijinul pentru proiectul de lege.

Armata SUA a declarat că retragerea sa este completă cu aproximativ 95%. Retragerea completă este de așteptat să fie completă până la sfârșitul lunii august.

„SUA a predat oficial șapte facilități Ministerului Apărării din Afganistan. Procesul de retragere continuă; Comandamentul Central al SUA estimează că am finalizat peste 95% din întregul proces de retragere ”, a anunțat Comandamentul Central al SUA săptămâna trecută.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *