CINE SUNT CEI CARE VOR SĂ-L DEA JOS PE MIRCEA VULCĂNESCU. Lista lor și Apelul lui Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate – VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Pe 28 decembrie 2022, cu trei zile înainte de Anul Nou (!), este programată la ora 9 o ședință on-line a Consiliului Local al Sectorului 2 al Capitalei, unde ar urma să fie aprobată demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu, informează Ion Spânu în materialul său de avertizor public intitulat „Propunerea unui liberal pîrlit – Silviu Feroiu”.

Scopul demersului este desprins din istoria neagră a României. La intrarea trupelor horthyiste în Transilvania ocupată, primele victime au fost preoții ortodocși – mulți hăcuiți cu baionetele – și statuile: Ce au făcut ungurii când au intrat în Oradea? Au demolat statuia lui EMINESCU. FOTO cu sculptura distrusă și ce spunea Octavian Goga despre primul bust al lui Eminescu în Transilvania română

La intrarea trupelor de ocupație sovietice în București, au urmat statuile care reliefau Istoria națională – cum a fost cea de la Universitate, a lui I.C. Brătianu și României independente, dată la topit și refăcută cu greu după 70 de ani. Alte zeci și sute de monumente au fost distruse cu barbarie. În Basarabia, au ras totul, după cum se arată în lucrarea recent apărută Războiul Monumentelor.

Dar iată că Războiul Statuilor continuă și azi: Mihai Viteazul la Oradea, Avram Iancu la Turda, Mihai Viteazul și Istoria României la Sfântu Gheorghe, Eroii Armatei Române la Carei sau Crucea
și Martirii ardeleni la Cluj Napoca
(atac respins) și Crucea și Eroii Anticomuniști la Deva.

Cine sunt „trupele” care își permit acest nou sacrilegiu astăzi, la 33 de ani de la Revoluție? Criminalii de pace?

Trupele neostaliniștilor în civil: neomarxiștii – din USR și PNL – și vechiobolșevicii – în cap cu Alexandru Florian din Elie Wiesel.

În cazul lui Mircea Vulcănescu, intelectualii cu demnitate au reacționat rapid: Academicienii șterg pe jos cu infama intenție de demolare a statuii lui Mircea Vulcănescu prin cârdășia PNL-USR: O acțiune INCULTĂ, STALINISTĂ și ANTI-EUROPEANĂ. Soțul autoarei lucrării, filosoful Ion Papuc, cere ca actul de vandalism să nu aibă loc

Societatea civilă românească, la fel! Asociațiile Calea Neamului, Legitimă Apărare, Frăția Ortodoxă, Starea de Libertate, Ion Gavrilă Ogoranu și alte organizații au anunțat că vor fi prezente miercuri la ora 9, în fața Primăriei Sectorului 2 de la Obor, pentru a protesta față de aceast nou atentat la ființa națională. Vă prezentăm mai jos apelul făcut de Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate către români.

Monumentul lui Mircea Vulcănescu, una din cele mai reprezentative personalități ale perioadei interbelice, și-a găsit un loc bine-meritat în sectorul 2, pe 1 noiembrie 2009, la 57 de ani de la moartea sa martirică de la Aiud, când a fost dezvelit bustul în bronz, amplasat în piața Sfântul Ștefan din strada cu același nume, prin grija și la inițiativa primarului Neculai Onțanu, informa atunci aceeași Primărie care azi vrea să-l demoleze.

După amplasarea monumentelor dedicate lui Petre Țuțea și Mircea Eliade în parcuri din sectorul 2, era obligatorie întregirea „triadei” elitei românești cu bustul lui Mircea Vulcănescu, conceput de regretata sculptoriță Valentina Boștină. Lucrarea a fost donată administrației locale a sectorului 2, fără pretenții de drept de autor, de soțul regretatei sculptoriței, scriitorul și eseistul Ion Papuc.

Mircea Vulcănescu a locuit în sectorul 2, pe strada Popa Soare nr. 16 A, în vecinătatea bisericii în curtea căreia bucureștenii pot admira bustul marelui român, Petre Țuțea. Comuniștii i-au coinfiscat casa, care nu a fost retrocedată nici până azi familiei de noile guvernări „democratice”.

La evenimentul de duminică, 1 noiembrie 2009, din piața Sfântul Ștefan (foto sus), alături de fiica filosofului, Măriuca Vulcănescu și de primarul Neculai Onțanu, au fost invitați să rememoreze amintirea lui Mircea Vulcănescu, președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, Dan Hăulică, directorul general al Muzeului Național de Artă Contemporană, Mihai Oroveanu, fostul soț al sculptoriței, scriitorul Ion Papuc, filosoful Mihai Șora, poeta Ana Blandiana și mulți alți reprezentanți ai elitei culturale contemporane. Astăzi, vocile și conturile celor doi, Șora și Blandiana, tac. Fostul kominternist paukerist Șora e USR-ist, fosta propagandistă comunistă Blandiana e #Rezist iar Mircea Vulcănescu nu mai e „la modă”… „Mucles” a rămas și „intelectualul-angajat” Vasile Bănescu care pretinde pe la posturile progresiste că reprezintă Biserica Ortodoxă Română, al cărei neomartir este Mircea Vulcănescu.

Considerând că nici un om normal nu poate vota o asemenea aberație neobolșevică vă prezentăm mai jos și persoanele implicate în acest demers odios dintre care, majoritatea, suntem siguri, vor respinge pretențiile cozii de topor Silviu Feroiu, care a reușit să-și facă de rușine întregul său neam, trecut, prezent și viitor. Rușine, coadă de fer!

Starea de Libertate: Veniți alături de noi mâine dimineață, Miercuri, 28 Decembrie, ora 9:00, la Primăria Sectorului 2 (Parcul Obor). Hienele vor să demoleze statuia filosofului Mircea Vulcănescu – Martirul de la Aiud! VIDEO:

Iată cine va vota pentru distrugerea statuii sau pentru păstrarea ei (votul fiecăruia va fi prezentat în ediția noastră de mâine):

1

2

3

4

5

6

7

8

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *