Politics Technology

FDA și CDC îi asigură pe americani că al treilea jab Covid nu este necesar încă, deoarece Pfizer încearcă să solicite aprobarea de urgență pentru împușcătura de rapel

Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății americane au declarat că o a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului nu este necesară „în acest moment”, deși a menționat că s-ar putea schimba cu date noi, după ce Pfizer a dezvăluit planurile de a solicita autorizație de urgență pentru o lovitură de rapel.

„Americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de un vaccin de rapel în acest moment”, au declarat FDA și CDC într-o declarație comună joi, adăugând că organismele de sănătate sunt „angajate într-un proces riguros bazat pe știință pentru a lua în considerare dacă sau nu când ar putea fi necesar un rapel. ”

Suntem pregătiți pentru dozele de rapel dacă și când știința demonstrează că sunt necesare.

Anunțul vine după ce șeful științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat că gigantul farmaceutic intenționează să solicite aprobarea pentru a treia doză de vaccin cândva în luna următoare. El a declarat pentru Reuters într-un interviu joi că, în timp ce imunizarea companiei „este extrem de eficientă împotriva variantei Delta” – o tulpină mai contagioasă detectată pentru prima dată în India – „există probabil riscul reinfectării, deoarece anticorpii, așa cum s-a prezis, scad” în timp .

Deși vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu firma germană BioNTech, s-a dovedit 95% eficient împotriva bolilor severe în timpul studiilor clinice de anul trecut, Dolsten a spus că datele companiei arată că a scăzut la 80% după șase luni. El a subliniat totuși că datele din alte țări sugerează că vaccinul rămâne extrem de eficient, chiar și pentru scăderea imunității.

Pfizer, de asemenea, a mers pe Twitter joi pentru a declara că, în ciuda „răspunsurilor imune puternice” observate după două doze, acum „studiază dacă o a treia doză le va spori în continuare”. Acesta a adăugat că va pregăti, de asemenea, o „versiune actualizată” a jabului pentru a îmbunătăți eficacitatea față de varianta Delta, spunând că studiile clinice ar putea începe până în august.

Potrivit lui Dolsten, studiile preliminare ale companiei indică faptul că o lovitură de rapel ar putea genera de cinci până la 10 ori anticorpii decât se observă de obicei după a doua injecție.

Producătorii de vaccinuri au lansat ideea unor doze suplimentare înainte, CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, le-a spus colegilor pe un apel de câștig din mai că „Credem că vor fi necesare focuri de rapel” pentru a combate „noile variante de îngrijorare”.

De asemenea, pe rt.com Delta a devenit acum varianta dominantă în cazurile Covid din SUA, spune CDC

Albert Bourla, directorul executiv al lui Pfizer, a spus cam același lucru în aprilie, afirmând că o a treia doză ar fi „probabil” necesară la un an de la prima lovitură a pacientului, sugerând, de asemenea, doze suplimentare în fiecare an.

Unii experți și- au exprimat scepticismul în această idee, totuși, fostul director al CDC, Tom Frieden, a declarat pentru Reuters în mai că „există zero, și vreau să spun zero, dovezi care să sugereze” necesitatea dozelor de rapel. Șeful vaccinului Organizației Mondiale a Sănătății, Kate O'Brien, a subliniat, de asemenea, lipsa de date cu privire la această întrebare, sugerând că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la fotografii suplimentare.

Pfizer a reacționat la acea vreme, spunând că boostere ar putea fi necesare numai în timp ce virusul „circulă încă pe scară largă”, ceea ce s-ar putea schimba la un moment dat pe măsură ce SUA se îndreaptă spre imunitatea efectivului, fie în mod natural prin infecție, fie prin vaccinuri.

În plus față de formularea Pfizer-BioNTech, vaccinurile dezvoltate de Moderna și Johnson & Johnson au primit autorizație de urgență FDA în SUA. Până în prezent, aproximativ 332 de milioane de doze au fost administrate americanilor, cu aproximativ 158 de milioane de oameni – sau aproape jumătate din populație – complet vaccinați, conform cifrelor oficiale compilate de Our World in Data.

De asemenea, pe rt.com Continuă aceste fotografii: Pfizer caută aprobarea completă a FDA pentru vaccinul Covid, în timp ce firmele farmaceutice încep să facă presiuni pentru dozele anuale de rapel

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *