Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

UE vrea o înţelegere cu Rusia pentru recunoaşterea reciprocă a certificatelor de vaccinare

MagnaNews

Uniunea Europeană a propus Rusiei să discute împreună despre o potenţială recunoaştere reciprocă a certificatelor lor de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat joi agenţia de presă TASS, care l-a citat pe ambasadorul UE la Moscova, informează Reuters, potrivit agerpres.

Rusia a autorizat până acum patru vaccinuri anti-COVID-19, însă niciunul dintre ele nu a fost aprobat în Uniunea Europeană. La rândul lor, autorităţile de la Moscova nu au autorizat niciun vaccin anti-COVID-19 produs în străinătate.

Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ucis pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

Agenţia de presă TASS l-a citat pe Markus Ederer, ambasadorul UE la Moscova, care a spus că blocul european – care numără 27 de state membre – deţine certificate digitale care permit cetăţenilor săi să călătorească liber în cadrul UE, precum şi o lege care prevede posibilitatea de recunoaştere a unor certificate similare.

„În acest spirit, l-am contactat pe ministrul rus al Sănătăţii şi i-am propus să discutăm pentru a vedea dacă Rusia ar fi interesată de un astfel de mecanism”, a declarat Markus Ederer.

Adresându-se reporterilor care au participat la o teleconferinţă organizată după declaraţiile făcute de Markus Ederer, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus că, după părerea lui, un compromis ar putea fi găsit în această chestiune.

Autorităţile din Moscova şi mai multe regiuni din Federaţia Rusă au recurs la măsuri dure pentru a încuraja populaţia să se vaccineze împotriva noului coronavirus, inclusiv prin obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

Kremlinul a atribuit recenta creştere bruscă a numărului de cazuri din Rusia variantei mult mai contagioase Delta şi reticenţei rezidenţilor ruşi de a se vaccina, în pofida faptului că vaccinurile anti-COVID-19 sunt disponibile pe scară largă în întreaga ţară.

Primarul Moscovei a declarat joi că situaţia epidemiologică s-a stabilizat treptat în capitala rusă, însă bilanţul noilor cazuri zilnice a rămas la un nivel ridicat la nivel naţional. 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.