man Model National Sănătate

Lansarea 5G în ciuda noilor dovezi că provoacă probleme grave de sănătate – nou studiu din Suedia

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Un nou studiu din Suedia arată că o femeie anterior sănătoasă a dezvoltat simptome ale „sindromului legat de microunde”, la scurt timp după ce un turn 5G a fost instalat la 60 de metri de apartamentul ei, relatează The Defender.  
Potrivit studiului, publicat pe 10 aprilie în Annals of Clinical and Medical Case Reports, femeia, în vârstă de 52 de ani, a dezvoltat „probleme severe de sănătate” – inclusiv dureri „insuportabile”, dureri de cap, amețeli, pierderea memoriei imediate, confuzie, oboseală, anxietate, sângerări nazale și probleme cu plămânii, cu stomacul și sistemul urinar.

Femeia s-a mutat temporar într-o altă casă cu niveluri scăzute de radiații și fără expunere la 5G, moment în care aproape toate simptomele ei au dispărut. Când s-a mutat înapoi în apartamentul ei, simptomele au revenit.

Concluziile studiului reflectă rezultatele a două rapoarte de caz anterioare, efectuate de aceiași cercetători, care au arătat că radiațiile neionizante 5G pot cauza probleme de sănătate la persoane fără antecedente de sensibilitate electromagnetică, au arătat autorii.

Autorul principal al rapoartelor de caz, dr. Lennart Hardell – oncolog și om de știință de reputație mondială, în domeniul riscurilor de cancer, colaborator cu Environment and Cancer Research Foundation – a spus că simptomele observate în cele trei rapoarte de caz au apărut pentru prima dată după ce un turn 3G sau 4G a fost înlocuit cu un turn 5G, menționând că radiația 5G este „devastatoare” pentru unele persoane, ducând la „o serie întreagă de probleme medicale”, a spus el.
Hardell și coautorul Mona Nilsson au măsurat niveluri „extrem de ridicate” de radiații de microunde – mult mai mari decât nivelurile recomandate de oamenii de știință – în afara și în interiorul apartamentului femeii.

În balconul femeii, ei au măsurat 2.500.000 μW/m2 (microwați pe metru pătrat) ca valoare de vârf – cea mai mare citire pe care o putea înregistra contorul, un indiciu că nivelul de radiație putea fi și mai mare, au mai spus ei.

În interiorul apartamentului, ei au măsurat o valoare de vârf de 758.000 μW/m2 cu variații bruște – sau impulsuri – pe parcursul unui minut, pe care le-au afișat într-un grafic.

„Aceste măsurători sunt foarte alarmante”, a spus Nilsson, directorul general al Fundației suedeze pentru Protecția Împotriva Radiațiilor. „Ei confirmă îngrijorările exprimate de sute de oameni de știință că 5G duce la creșterea expunerii la radiațiile cu microunde – radiații care s-a dovedit deja dăunătoare la niveluri mai mici decât limitele guvernamentale.”

Nu doar nivelurile ridicate de radiație ale 5G sunt problematice, ci și caracterul extrem de repetitiv al semnalului 5G pulsatoriu care dăunează sănătății oamenilor, au subliniat autorii.

„În medicină, e nevoie de o perioadă de recuperare. [Sistemului celular] are nevoie de timp pentru a se recupera după ce a fost afectat”, a spus Hardell.

Tăcere totală din partea presei

Cercetătorii au stabilit că problemele medicale au apărut atunci când oamenii au fost „expuși pasiv” în propriile case, a subliniat Hardell.

„După părerea mea, acest lucru nu trebuie tolerat într-o societate democratică”, a spus el. „Implementarea 5G trebuie oprită, iar stațiile existente 5G, demontate.”

Studiul coincide cu lansarea, pe 12 aprilie, de către administrația Biden a unui „fond pentru inovare” în telecomunicații de 1,5 miliarde de dolari, pentru a „ne asigura că viitorul 5G și al tehnologiei wireless de nouă generație este construit de SUA și de aliații și partenerii săi globali”.

Hardell – care a condus cercetări epidemiologice asupra toxinelor din mediu încă din anii 1970 –, când a publicat primele rapoarte de caz din lume privind efectele asupra sănătății a erbicidului Agent Orange, a spus că „oamenii erau foarte revoltați” că marile companii de erbicide pulverizau substanțele chimice în păduri.

„Mass-media a fost alertă și a raportat realmente despre toate aceste lucruri, ceea ce a dus la mai multe studii”, a spus omul de știință.

Însă nu aceeași este situația privind 5G, a spus el. „Este tăcere totală în mass-media cu privire la această problemă… Guvernele ignoră complet acest pericol și nu există nicio presiune politică sau mediatică pentru a se face ceva în privința aceasta.”

Hardell a spus că este „aproape interzis” în Suedia să se discute sau să se publice despre implicațiile 5G asupra sănătății, a adăugat el.

Profiturile industriei – nu cererea din partea publicului – determină extinderea 5G

Nilsson a spus că este „o nebunie” ca o societate să expună publicul la radiațiile 5G fără să existe un istoric cunoscut de siguranță.

La baza lansării 5G este dorința de profit a industriei de telecomunicații. „Aceasta este forța motrice. Nu este cererea publicului.”

„Trebuie să demontăm și să reducem utilizarea acestei tehnologii fără fir, deoarece este în mod clar dăunătoare… Trebuie să începem să căutăm alternative și să folosim mai mult internetul prin cablu și comunicațiile prin cablu, ceea ce este sigur [pentru sănătate]”, a adăugat Nilsson.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *