Eveniment finance Politică Politics Societate

MODIFICARI LA TRANZACTIILE CU CARDUL – Se cere eliminarea bonurilor fiscale: “Poate imbunatati experienta consumatorilor in cadrul tranzactiilor” (Document)

Proiectul de lege care prevede ca bonurile fiscale pentru platile efectuate cu cardul vor fi eliberate doar la solicitarea clientilor a fost depus in Senat. In prezent, comerciantii au obligatia de a da bon fiscal pentru toate tranzactiile, inclusiv cele platite cu cardul, chiar daca consumatorul nu solicita acest lucru. Se arata in proiect ca tranzactiile cu cardul sunt 100% verificabile si au loc prin sistemul bancar. Necesitatea fiscala a tiparirii si inmanarii unui bon in cazul acesta dubleaza inregistrarile din bazele de date electronice, mult mai usor verificabile, arata initiatorii.

Potrivit expunerii de motive, in contextul dezvoltarii tehnologice, utilizarea cardurilor de debit si credit a devenit un mijloc popular de plata, iar incurajarea acestui mod contribuie la securitatea tranzactiilor, la reducerea riscului de furt si la cresterea transparentei in economie. Prin eliminarea necesitatii emiterii unui bon fiscal, consumatorii si comerciantii pot face mai usor tranzactii la fel de verificabile din punct de vedere fiscal. Se mai arata ca eliminarea obligatiei de a oferi bonuri fiscale pentru platile efectuate cu cardul poate reduce timpul petrecut in cadrul tranzactiei, simplificand astfel intregul proces:

In cazul platilor cu cardul, tranzactiile sunt inregistrate in mod automat in sistemul bancar si pot fi monitorizate de autoritatile fiscale. Astfel, se asigura securitatea si confidentialitatea informatiilor, fara a fi necesara emiterea unui bon fiscal fizic. Eliminarea obligatiei de a emite bonuri fiscale in cazul platilor cu cardul poate imbunatati experienta consumatorilor in cadrul tranzactiilor. De exemplu, aceasta masura poate reduce aglomeratia in magazine, in special in perioadele de varf, si poate contribui la o mai mare satisfactie a clientilor”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *