Abuzurile poliției Life Lifestyle National Natural Technology

Amenzi și pușcărie pentru cei care protestează împotriva lui Ciucă și Ciolacu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul de lege inițiat de „liberalii” Nicolae Ciucă și Lucian Bode prin care cei care protestează riscă să fie amendați sau să fie arestați a fost adoptată miercuri, 17 mai, de către Camera Deputaților, for decizional. Prin această lege, regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România – practic, niciun român nemulțumit de prestația Guvernului nu va mai putea să-și exprime nemulțumirea în stradă.

Deputatul AUR Dan Tanasă a calificat acest proiect de lege drept „antidemocratic și anticonstituțional”, care vizează reducerea la tăcere a celor care ar îndrăzni să se opună într-un fel și să tulbure liniștea publică cu proteste față de această guvernare. Coaliția PSD-PNL-UDRM își propune astfel se elimine orice urmă de opoziție – atât la nivelul cetățenilor, cât și la nivel parlamentar. USL 2.0 vrea să închidă gura partidelor din opoziție, o dovadă grăitoare fiind sancționare a șase deputați (cinci de la AUR și unul neafiliat) pentru că s-au opus adoptării proiectelor de lege anti-naționale.

„Este pentru prima oară în 33 de ani când parlamentarii puterii hotărăsc cu majoritate să taie indemnizațiile parlamentarilor poziției și să le refuze dreptul de a mai vorbi în Camera Deputaților de la microfon. Ideea de a reduce la tăcere și de a confisca dreptul deputaților opoziției de a vorbi la microfonul camerei este incompatibilă cu valorile europene și Consiliul Europei.  Așa ceva nu există nicăieri în niciun stat modern, care se pretinde a fi un stat democratic, pentru că aici nu este vorba despre AUR, aici este vorba despre dreptul deputaților opoziției de a face opoziție și de a protesta”, a mai spus Tanasă.

Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România

La rândul său, George Simion a criticat dur adoptarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal care prevede mărirea pedepsei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. El a spus că ar fi trebuit sancționați toți parlamentarii care au votat pentru legea Barnevernet și pentru orice alt proiect de lege antinațional.

„Dictatură. Legea Ciucă, respinsă pe 2 mai la Senat, care are prevederi legate de tulburarea liniștii publice și pe care foarte multe organizații nonguvernamentale au cerut ca parlamentarii să o respingă, a fost adoptată în Comisia juridică votată pe repede înainte de Camera Deputaților.

Regimul Iohannis reinstaurează dictatura în România. De aceea, colegii mei au fost sancționați, a fost o formă de răzbunare a actualei coaliții, a actualei conduceri a Camerei Deputaților împotriva deputatului neafiliat Dumitru Coarnă și deputatului Ciprian Titi Stoica, care nu au participat la acele evenimente. Este o formă de a-ți penaliza adversarii politici fără precedent. Aici, în Palatul Parlamentului, nu ne interesează în vreun fel de tăierea indemnizațiilor, ci ne interesează este că se pune pumnul în gură opoziției parlamentare, se limitează la 10 secunde în trei luni luările de cuvânt.

Opoziția noastră puternică față de votarea pe repede înainte a legilor anti-naționale de săptămâna trecută. Cred că trebuiau în primul și în primul rând sancționați cei care au votat pe WhatsApp acele legi. În ciuda minciunilor aruncate de reprezentanții PSD, legea PLx 145, în Comisia de Sănătate, s-a votat pe WhatsApp. Am pus la dispoziție toate probele. Ba mai mult, s-a încălcat cutuma parlamentară, aici făcându-se anunțul că Legea PLX 145 a fost pusă la dispoziția Secretariatului General”, a mai spus Simion, care a subliniat că AUR va abroga acest proiect de lege în 2024.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *