Eveniment finance Politică Politics Societate

PLAFON MAI MARE LA ACHIZITIA DE CALCULATOARE – Reguli noi pentru acordarea unui ajutor financiar de la stat. Indexarea, in functie de indicele de crestere a preturilor (Document)

Guvernul Ciuca are pe ordinea de zi a sedintei de joi, 4 mai 2023, proiectul de Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice privind acordarea unui ajutor financiar pentru achizitionarea de calculatoare. Concret, pafonul creste de lei la 250 lei venit brut lunar pe membru de familie la 500 lei.

Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200” continua si in 2023. De acest sprijin beneficiaza elevii/studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, proveniti din familii pentru care venitul brut lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 250 lei. Legea 269/2004 prevede ”ca plafonul se indezeaza anual, prin hotarare a Guvernului, in functie de indicele de crestere a preturilor de consum.” Plafonul a fost indexat in 2018 de la 150 de lei la 250 lei venit brut lunar pe membru de familie.

Se propune ca beneficiarii sa fie persoane care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt elevi/studenti in invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani;
b) au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500.

Modificarile sunt justificate de faptul ca plafonul de 250 lei, stabilit in anul 2018, nu a mai fost indexat, ca urmare a perioadei pandemice de COVID 19, cu influenta si asupra modului de derulare a programelor sociale, precum si a faptului ca in aceasta perioada au existat numeroase interventii ale Guvernului Romaniei, ale autoritatilor locale si ale altor entitati prin care au fost achizitionate si puse la dispozitia elevilor mijloacele tehnice necesare de invatare, in mediul online.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *