Bitcoin finance Politică Politics Societate

CELE 5 CRIPTOMONEDE CARE VOR TRECE TESTUL TIMPULUI, POTRIVIT CHATGPT – Chatbotul dezvaluie motivele pentru care aceste active digitale vor „supravietui” mai bine de 10 ani

Raspunsul ChatGPT la intrebarea „care sunt cele 5 criptomonede care vor exista pe piata in urmatorii 10 ani?” ar putea fi surprinzator pentru multi dintre investitori. Prima si cea mai puternica criptomoneda – Bitcoin (BTC) – este cotata de chatbot cu cele mai mari sanse de supravietuire in urmatorul deceniu. Insa urmatoarele active digitale pe lista ChatGPT ar putea spulbera pariurile celor mai experimentati jucatori pe piata cripto.

Gilda Popa

Testul timpului” pe o piata atat de tanara cum este cea a criptomonedelor este cel mai important „pariu” pentru fiecare proiect blockchain lansat. Cu atat mai mult cu cat investitorii au asistat la esecurile unor proiecte majore, intre care am putea aminti Terra (LUNA), care a atins o valoare de zeci de miliarde dolari inainte de a se prabusi in mai 2022. CryptoPotato a facut un experiment cu ChatGPT, pentru a afla care sunt „pariurile castigatoare”, din perspectiva estimarilor Inteligentei Artificiale.

Astfel, chatbotul argumenteaza ca BTC „s-a impus ca depozit de valoare si mijloc de schimb”, si ca beneficiaza de „un efect de retea semnificativ, adoptare pe scara larga si recunoastere puternica a marcii”. ChatGPT estimeaza ca in urmatorii 10 ani, cu siguranta, vom mai auzi de Bitcoin.

Este interesant de remarcat faptul ca exista o dezbatere masiva in cadrul comunitatii cripto – si anume daca BTC serveste mai degraba ca o moneda de schimb sau ca un depozit de valoare. Ambele tabere par a fi destul de polarizate si este un subiect dezbatut de mult timp. ChatGPT pare sa considere ca si o tabara, si cealalta are dreptate, iat BTC intruneste cu succes ambele calitati.

Cu toate acestea, chatbotul a precizat ca „nu poate prezice viitorul cu certitudine”, mai ales „cand vine vorba de piata volatila a criptomonedelor”.

De asemenea, ChatGPT a clarificat ca suma sa de informatii se opreste in septembrie 2021.

Iata cum aratau primele 10 cripto (dupa capitalizarea pietei) pe atunci

Ether (ETH) si tokenul Binance (BNB) vor trece testul timpului

ChatGPT a sustinut ca ETH si BNB vor rezista, de asemenea, testului timpului.

Ecosistemul robust al Ethereum si dezvoltarea continua il fac un jucator proeminent in spatiul cripto”, a precizat chatbotul.

Pe locul trei a venit BNB – criptomoneda nativa a schimbului Binance.

Pozitia puternica pe piata a Binance si ofertele inovatoare contribuie la longevitatea potentiala a BNB”, scrie ChatGPT.

Cardano (ADA)– in prezent pe locul 7 dupa capitalizarea de piata – „are o abordare unica si o comunitate in crestere, iar acest lucru o face o criptomoneda de urmarit”, scrie modelul de Inteligenta Artificiala.

De altfel, Charles Hoskinson, fondatorul lui Cardano, este si unul dintre membrii fondatori ai Ethereum.

De aici lucrurile devin „putin interesante si, sincer, surprinzatoare”, comenteaza jurnalistii de la CryptoPotato.

Tether sau Ripple? ChatGPT nu pariaza pe niciunul

USDT-ul lui Tether si XRP-ul lui Ripple au fost unele dintre criptomonedele veterane care aproape intotdeauna au ajuns in top 10. Ambele sunt sustinute de companii importante cu finantare considerabila si o multime de talent.

Cu toate acestea, ChatGPT considera ca Polkadot (DOT) – aflata acum pe locul 13 (dupa ce in septembrie 2021 ocupa locul 9 in topul criptomonedelor, dupa capitalizarea de piata) este a cincea criptomoneda care va trece testul timpului si va exista pe piata si in urmatorul deceniu.

Caracteristicile de interoperabilitate ale Polakdot si ecosistemul in crestere il pozitioneaza ca un potential jucator pe termen lung in industria criptomonedei”, potrivit chatbotului.

Acum, aceasta inseamna alte criptomonede din Top 10 se vor prabusi? Probabil ca nu. Desigur, nimic din toate acestea nu ar trebui interpretat ca un sfat financiar. Continutul este doar in scopuri educationale si de divertisment si ar trebui sa faceti intotdeauna propria cercetare si sa consultati un profesionist in aceasta problema. Cu toate acestea, este destul de interesant faptul ca estimarile modelului de limbaj AI sunt diferite de cele ale multor analisti redutabili.

Iata si cum arata piata cripto in mai 2023

Pana in prezent, la aproape doi ani de la momentul la care se afla ChatGPT cu informatiile, predictiile sale par sa fie in grafic.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *