man Model National Știri

Cioclul Arafat revine cu un anunț apocaliptic despre o nouă pandemie: Ar putea avea 20% mortalitate

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Raed Arafat a vorbit joi despre o nouă pandemie la nivel global. Șeful DSU a declarat că ne-am putea confrunta cu o nouă pandemie cu mortalitate 20%, față de pandemia de Covid, care a avut doar 2-3% mortalitate.

„Trebuie să implementăm soluții pe care le-am găsit în situațiile de criză din cei doi ani și să ne pregătim pentru scenarii chiar mai rele și să fim mai bine pregătiți. Dacă pandemia a fost, cum spuneam, o palmă peste obrazul nostru, cu o mortalitate de 2-3%, o nouă pandemie poate fi un pumn în față, cu o mortalitate de 20%. Dacă nu suntem pregătiți împreună pentru asta după lecțiile învățate, vom avea o situație mai grea decât pandemia de care am trecut”, a spus Raed Arafat în cadrul Critical Infrastructure Protection Forum, potrivit RomâniaTV.

„Am fost martori, în cei doi ani de pandemie, de la atacuri hibride la dezinformare, la ‘fake news’. Tot ce se putea întâmpla s-a întâmplat în pandemie. Iar pandemia ne-a arătat că deși avem mecanismele de cooperare, trebuie să ne consolidăm resursele proprii dincolo de ce am avut”, a mai spus șeful DSU.

”Soluția este crearea de mecanisme de cooperare la nivel internațional, în cadrul cărora putem lucra împreună, putem avem exerciții comune. Aici este esența – nu doar să colaborăm la dezastre, ci să ne pregătim în comun, înainte de dezastre”, a conchis Arafat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *