finance Politică Politics Societate

PIATA CONSTRUCTIILOR, IN CRESTERE – Iata cifrele oficiale care arata ce se intampla in acest domeniu (Document)

In luna februarie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna ianuarie 2023, ca serie bruta, cu 34,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,1%. In luna februarie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna februarie 2022, ca serie bruta cu 10,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 10,8%.

Potrivit Institutului National de Statistica, in perioada ianuarie-februarie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de perioada similara din 2022, ca serie bruta, cu 9,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,5%.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 34,2%, crestere evidentiata astfel:
-lucrarile de intretinere si reparatii curente (+56,3%);
-lucrarile de constructii noi (+30,0%);
-lucrarile de reparatii capitale (+23,2%).
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel:
-cladirile nerezidentiale (+40,4%);
-lucrarile de constructii ingineresti (+36,2%);
-cladirile rezidentiale (+25,6%).
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,1%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+15,0%), lucrarile de constructii noi (+2,5%) si la lucrarile de reparatii capitale (+2,4%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale (+12,1%) si la constructiile ingineresti (+8,4%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 1,8%.

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 10,5%. Pe elemente de structura, cresteri s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi (+14,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (+12,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 0,9%.
Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti si cladirile nerezidentiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 2,5%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 0,3%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 10,8%.
Pe elemente de structura s-au evidentiat cresteri la lucrarile de constructii noi (+13,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (+13,4%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 1,6%. Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti si cladirile nerezidentiale au crescut cu 23,3%, respectiv cu 2,3%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 0,5%.

In perioada ianuarie-februarie 2023, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 9,0%. Pe elemente de structura, cresteri au avut loc la lucrarile de reparatii capitale (+19,5%) si la lucrarile de constructii noi (+13,1%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 6,6%.
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti (+21,0%) si la cladirile nerezidentiale (+3,6%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 1,3%.
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,5%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+19,5%) si la lucrarile de constructii noi (+12,6%).
Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 6,4%. Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la constructiile ingineresti (+20,3%) si la cladirile nerezidentiale (+4,2%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 1,9%.

*Cititi aici datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *