man Model National Știri

CU MUSTA LA TRIBUNAL! Începe procesul medicului timișorean, acuzat de DNA pentru abuz în serviciu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Dosarul în care DNA îl acuză pe cunoscutul medic Virgil Musta de instigare la abuz în serviciu a trecut marți, 4 aprilie 2023, de faza camerei preliminare la Tribunalul Timiș, informează Știripesurse.

Instanța a stabilit că este competentă să judece dosar și a respins excepțiile invocate de inculpați. Încheierea de cameră preliminară poate fi însă contestată. Faptele care fac obiectul dosarului DNA s-au petrecut în perioada iulie-noiembrie 2020. Medicul Musta este acuzat că ar fi determinat trei asistente de la spitalul de stat să lucreze în beneficiul clinicii private la care este asociat.

Soluția pe scurt:

„În baza art. 342 rap. la art. 36 și art. 41 CPP, constată că Tribunalul Timiș este competent să soluționeze cauza. În baza art. 346 alin. 2 Cpp respinge excepțiile invocate de către inculpații Musta Virgil Filaret, Manolescu Diana Luminița, Albu Maria Diana și Paica Dana Mihaela, ca neîntemeiate.

În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 271/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, privind pe inculpatul Musta Virgil Filaret trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, inculpata Manolescu Diana Luminița trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, inculpata Albu Maria Diana trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal și inculpata Paica Dana Mihaela trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații Musta Virgil Filaret, Manolescu Diana Luminița, Albu Maria Diana și Paica Dana Mihaela. Cu drept de contestație in termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 04.04.2023.”

Amintim că Virgil Musta a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeș” Timișoara, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea SARS-CoV-2.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *