man Model National Știri

Doamna arhitect Mihaela Arsene s-a stins din viață. A lucrat la Muzeul Satului și la mai multe proiecte de restaurare ale unor monumente de valoare și biserici

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” a anunțat o veste tragică: Doamna arhitect Mihaela Arsene a decedat subit. Aceasta avea 73 de ani, era pasionată de călătorii și plină de energie, motiv pentru care vestea a șocat întreaga comunitate din proximitatea sa. 

„A plecat dintre noi Mihaela Arsene (28.02.1950- 23.02.2023). A fost arhitect, iar intre anii 1998 si 2001 a fost unul dintre directorii adjuncti pe probleme tehnice ai Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti. 

A lucrat in multe proiecte de restaurare ale unor monumente de valoare. Unul dintre ele a fost si biserica de lemn din satul Urși, marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu. Dumnezeu sa o ierte!”, a scris Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, într-o postare pe Facebook. 

De asemenea Fundația ProPatrimonio a scris:

„Doamna arhitect Mihaela Arsene ne-a părăsit astăzi! Prieten și colaborator drag al fundației, a coordonat de la fața locului mai multe etape ale reparațiilor la structura de lemn a Bisericii de lemn de la Urși.  Experiența îndelungată acumulată la Muzeul Satului din București unde a lucrat a folosit-o atât pentru proeiectul de restaurare al bisericii cât și pentru a transmite cunoștințe practice tinerilor studenți și arhitecți voluntari din cadrul proiectului. 

Călător pasionat prin meleaguri și culturi îndepărtate, dedicată arhitecturii și tehnicilor tradiționale doamna Arsene va rămâne o figură luminoasă și energică în memoria tuturor celor ce au cunoscut-o. Odihnească-se în Pace! Film brut care a stat la baza filmului de promovare a Bisericii de Lemn de la Urși realizat în luna mai 2021 de către Alin Iacob”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *