man Model National Știri

Arafat a anunțat procedura în cazul unui atac aerian: Populația din zona aflată în situație de risc ar fi alertată prin mesaj Ro-ALERT pentru a se adăposti

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, afirmă că în cazul în care în spațiul aerian al României ar intra „obiecte căzătoare”, precum rachetele, populația din zona aflată în situație de risc ar fi alertată prin mesaj Ro-ALERT pentru a se adăposti.

 „Nu e niciun secret, există situații în care afli că este ceva în zonă, dar se îndreaptă în altă parte. Nu mai dai mesajul Ro-ALERT. Există situații, se monitorizează situațiile, nu a fost niciun moment cazul să dăm mesajul Ro-ALERT, pentru că nu a fost cazul să dăm mesajul”, spune oficialul din Ministerul de Interne, scrie News.ro, potrivit ȘtiriPeSurse.

Potrivit declaraței acestuia, sistemul va anunța populația dacă va exista pericolul unui atac cu rachete deasupra României printr-un mesaj transmis de Ro-ALERT. 

„Dacă știm că vine în zonă și dacă se dă informația, se poate da Ro-ALERT. Numai că, din nou, mesajele Ro-ALERT, chiar dacă se dau foarte repede, s-ar putea să apară concomitent sau după, sau foarte scurt timp înainte și oamenii să trebuiască imediat să se adăpostească dacă este ceva. Din fericire, până acum, nu a fost nevoie, nu a fost cazul. Dar da, pentru obiecte căzătoare, pentru orice situație care știm că amenință populația și știm că vine, se dă mesajul Ro-ALERT. Pentru asta este făcut sistemul Ro-ALERT”, a afirmat Raed Arafat într-un interviu pentru Europa Liberă România. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *