man Model National Știri

Klaus Iohannis a declarat la Varșovia că statul român este dispusă să ajute Republica Moldova în orice scenariu: Momentan îi sprijinim cu electricitate și gaze, dar sunt dispus să mergem mult mai departe dacă trebuie

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Varșovia, că România nu are informații de acțiuni „iminente” în Republica Moldova și că statul român este dispusă să ajute Chișinăul „în orice scenariu”, potrivit ȘtiripeSurse. 

„A existat tot timpul o presiune (rusă, n.red.) asupra Moldovei pentru a induce nesiguranta si instabilitate in Moldova si in politica moldoveana. Nu avem informatii acum ca actiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie sa subestimam importanta acestor atacuri informationale. 

Oamenii din Moldova se simt amenintati, se simt in nesiguranta daca afla despre astfel de intentii si cred ca aici Romania si romanii joaca un rol foarte important, sa le dam asigurari cetatenilor din Republica Moldova, sa inteleaga ca suntem alaturi de ei nu numai cu vorba, ci si cu fapta, cu carburant, cu lemn, cu bani, cu consultanta si cu multe alte lucruri.

Romania e dispusa sa sprijine Moldova in orice scenariu. Cum va arata acest sprijin depinde de evolutia perioadei geopolitice. Momentan ii sprijinim cu electricitate, gaze, ii ajutam sa reformeze institutiile, dar eu personal sunt dispus sa mergem mult mai departe daca situatia o va impune”, a declarat șeful statului.” A încheiat acesta. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *