man Model National Știri

FILMAREA ZILEI. Biden, huiduit în Congres, la discursul despre Starea Uniunii: Mincinosule!

Președintele american Joe Biden a fost huiduit în Congres la discursul despre Starea Uniunii, potrivit Antena3.

Concret, Biden, a cărui administrație caută să ajungă la un acord cu republicanii pe tema plafonului datoriei guvernamentale, i-a acuzat pe unii congresmani ai acestui partid că vor să reducă sau să pună capăt programului de asigurări medicale – Medicare, dar și asigurărilor sociale.

De fapt, Casa Albă transmite de săptămâni întregi mesaje conform cărora republicanii vor să taie Asigurările Sociale și Medicare. 

Totuși republicanii au negat aceste intenții.

Așa că abordarea subiectului a stârnit tensiuni în Congres.

„Înțeleg că unii dintre prietenii mei republicani vor să ia ostatică economia dacă nu sunt de acord cu planurile lor. Toți cei de acasă ar trebui să știți care sunt planurile lor. În loc să îi facă pe cei bogați să-și plătească echitabil dările, unii republicani vor ca Medicare și Asigurările Sociale să dispară. Nu spun că este vorba de o majoritate”, a insistat Biden, confruntat cu un cor de huiduieli în creștere.

„Oricine se îndoiește, să contacteze biroul meu, îi voi da o copie a propunerii”, a plusat președintele.

Deși Biden a precizat că s-a referit doar la „unii republicani” care ar dori sfârșitul programelor de asigurări sociale și de sănătate, reacția taberei republicane a fost promptă și foarte vocală.

De pe băncile acestui partid președintelui i s-a strigat „Mincinosule!” 

 

VIDEO:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *