Eveniment finance Politică Politics Societate

ECONOMIA ROMANIEI, IN USOARA CRESTERE – Statul anunta ce se intampla (Document)

Economia creste, insa usor. Astfel, in luna decembrie 2022 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna noiembrie 2022, atat ca serie bruta cu 7,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.

Potrivit Institului National de Statistica, fata de luna decembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna decembrie 2022 a crescut atat ca serie bruta cu 3,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,8%.

In perioada ianuarie-decembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut fata de perioada similara din 2021, ca serie bruta cu 4,4%.

Au crescut vanzarile de bauturi si tutun pe sfarsit de an

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a crescut, pe ansamblu, cu 7,5%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+17,9%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,8%) si la vanzarile de produse nealimentare (+2,2%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, cu 1,4%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,7%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,0%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,4%.

Decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,6%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (+4,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+13,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (+6,5%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,3%.

Raport pe un an

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada ianuarie 2022 comparativ cu perioada similara din 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,4%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,4%).

*Datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *