Politics Technology

„Predarea valorilor medievale”: britanicii sunt supărați în timp ce Ofsted găsește o carte anti-gay în biblioteca școlii islamice spunând că homosexualii trebuie „uciși”

Constatările unei inspecții Ofsted a internatului privat al Institutului de Educație Islamică au provocat indignare în Marea Britanie – în special, descoperirea unei cărți în biblioteca școlii care promovează uciderea homosexualilor.

Marți, Ofsted, autoritatea britanică pentru standarde pentru educație, a publicat un raport despre internatul religios din Dewsbury, West Yorkshire.

Raportul, care se referea la vizita sa de inspecție din mai, susținea că școala nu îndeplinea standardele cerute de o școală independentă sau de un internat, dar mai îngrijorător încă, considera că „valorile britanice fundamentale [erau] subminate de eșecurile liderilor. ”

În timpul vizitei lor, inspectorii au dat peste o carte de bibliotecă intitulată „Islamul despre homosexualitate”, care conținea conținut considerat „nepotrivit pentru elevi”.

O secțiune a cărții scria: „Participanții la actul homosexual ar trebui să fie uciși (sic) indiferent dacă sunt căsătoriți sau necăsătoriți, deoarece în murdărie și răutate acest act depășește adulterul”. O altă secțiune a proclamat că „făptașii răi ar trebui să fie omorâți”.

În timp ce directorul a admis că cartea nu ar fi trebuit să fie stocată în bibliotecă, alți lideri și administratori ai școlii au spus că ar trebui să rămână pe rafturi.

De asemenea, pe rt.com „Foarte deranjant”: miniștrii din Marea Britanie se pronunță împotriva amenințărilor și intimidării la protestele pentru că arătau caricatura lui Mohamed la școală

Ca răspuns, mai mulți comentatori online au solicitat închiderea școlii.

Un utilizator al rețelelor sociale a spus că pur și simplu nu există „nicio scuză” pentru astfel de practici, declarând că conducerea școlii ar trebui înlocuită imediat și a întrebat de ce statutul școlii de instituție de învățământ nu a fost revocat.

Alții au acuzat școala de „predarea valorilor medievale”, în timp ce un altul a cerut oamenilor să-și imagineze revolta dacă „o școală a Bisericii Angliei avea o carte care să recomande uciderea musulmanilor”.

„Nu se vor integra niciodată în societatea noastră – sunt aici pentru a trăi în propria societate”, a scris o persoană pe Twitter. Acestea sunt doar „centre de îndoctrinare,“ un alt raliat , adăugând că astfel de școli au fost de spălare a creierului următoarea generație de musulmani și prevenirea asimilare.

Mai multe persoane au făcut o comparație cu un incident care a avut loc la începutul acestui an, când un profesor de la o școală din Batley, tot în West Yorkshire, a fost forțat să se ascundă după ce membrii comunității musulmane au protestat și au amenințat că îl vor ucide după ce arăta o caricatură a Profetul Mahomed elevilor în timpul unei lecții.

"Hmmm, mă întreb dacă vor exista … vreo protest din partea comunității gay sau LGTBQ la această școală care să solicite înlăturarea cărții?" a întrebat ironic, susținând că tăcerea sectorului în această privință a spus multe.

Tot pe rt.com , liderul suprem al Iranului solicită națiunilor musulmane să se ridice împotriva „răutății puterilor occidentale”

Alții au făcut obișnuitele comentarii încărcate de condamnare, susținând : „acesta este doar începutul!” și că în curând nu veți putea obține o ruladă de slănină în Marea Britanie.

În timp ce majoritatea oamenilor au condamnat școala, unii au lovit înapoi la Ofsted. O persoană a susținut că Biblia conține îndemnuri la fel de extreme și o altă persoană a pus la îndoială ce se înțelege prin „valori fundamentale britanice”. "Xenofobie. Crimă. Colonialism. Genocid. Invazie. Excepționalism ”, a afirmat unul.

La începutul acestui an, oameni din comunitatea musulmană din West Yorkshire au organizat un protest la o școală aflată la mai puțin de patru mile distanță de Dewsbury, după ce un profesor a arătat la clasa sa imagini ale profetului Mohammed. Miniștrii i-au condamnat pe cei implicați în protest și au spus că amenințările făcute împotriva vieții sale sunt „foarte deranjante”. Aproape 80.000 de lire sterline au fost strânse pe site-ul Go Fund Me pentru profesorul care rămâne ascuns.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *