man Model National Știri

CDC a introdus coduri pentru statutul de vaccinare. De la 1 aprilie 2023, OMS va avea acces în timp real la statutul de vaccinare al cetățenilor americani

CDC a introdus recent coduri din Clasificarea Internațională a Bolilor (ICD) pentru statutul de vaccinare Covid-19, după cum informează BrownStone

Codurile ICD sunt utilizate pe scară largă în dosarele medicale, în datele privind asigurările medicale și în cercetările în domeniul sănătății pentru a clasifica cu precizie stările de boală, precum și leziunile provocate de agenți exogeni, cum ar fi accidentele, leziunile provocate de medicamente și dispozitive medicale, substanțele chimice toxice etc.

Starea de vaccinare nu este o stare de boală sau o vătămare, totuși CDC a raționalizat crearea codurilor ICD pentru aceasta. Codificarea urmează să intre în vigoare la 1 aprilie 2023.

După cum a descris Dr. Robert Malone, „Sistemul de clasificare ICD este condus de Organizația Mondială a Sănătății, nu de guvernul SUA”. 

Codurile ICD privind statutul vaccinului au fost elaborate de către Centrele americane pentru servicii Medicare și Medicaid (CMS) în urmă cu aproximativ nouă luni, iar CDC le implementează.

Sistemul de codificare, Z28.xxx, include atât statutul de vaccinare, cât și posibilele motive ale acestui statut. Cu toate acestea, nu pare să existe un cod pentru „complet vaccinat”, ci doar pentru diferite stări de „nevaccinat complet”. 

Codul Z28.0 înseamnă „imunizare neefectuată din cauza contraindicației”. 

 

Z28.1 înseamnă „imunizare neefectuată din cauza deciziei pacientului din motive de convingere sau presiune de grup”.  

Z28.2 înseamnă „imunizare neefectuată din cauza deciziei pacientului din alte motive nespecificate.”  

Z28.8 înseamnă „imunizare neefectuată din alt motiv” care, din cauza codului Z28.2, trebuie să se refere la motive care nu pot fi atribuite deciziilor pacientului. 

În cele din urmă, Z28.39 înseamnă „altă stare de subimunizare”, inclusiv „Stare de imunizare în întârziere” și „Stare de suspendare a calendarului de imunizare”.

Cu toate acestea, apare o potențială contradicție, deoarece codul Z28.310 înseamnă „nevaccinat pentru COVID-19”.  

Pentru a reconcilia acest lucru, codurile Z28 din paragraful anterior trebuie să se refere la alte vaccinuri decât pentru Covid-19.

Singurul alt cod Covid-19 este Z28.311, care înseamnă „parțial vaccinat pentru COVID-19”, unde „parțial” se referă la definiția CDC pentru „complet vaccinat” în momentul în care pacientul vizitează furnizorul de asistență medicală care înregistrează starea de vaccinare în fișa medicală. 

Este evident că detaliile privind motivele pentru alegerea pacientului în ceea ce privește statutul vaccinal nu sunt specificate în codurile pentru vaccinurile Covid-19, dar CDC are la dispoziție aproximativ două luni pentru a remedia acest lucru.

Nu există încă coduri specifice pentru „a refuzat să divulge statutul de vaccinare COVID-19” sau „statut de vaccinare COVID-19 necunoscut”, dar este probabil ca aceste coduri să fie adăugate la un moment dat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *