man Model National Știri

Mare pelerinaj în sudul țării: Moaștele Sfântului Toma și ale Sfintei Ecaterina sosesc în Teleorman, la Mănăstirea Pantocrator

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Moaștele Sfântului Apostol Toma vor sosi la Teleorman cu ocazia hramului Mănăstirii Pantocrator, serbat în Duminica a 3-a după Paști. În Duminica Mironosițelor este cinstită și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena ale cărei Moaște se păstrează în Paraclisul Mănăstirii, anunță Basilica.

La Mănăstirea Pantocrator va fi adus pentru închinarea credincioșilor, în perioada 28 aprilie – 2 mai, Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Toma de la Mănăstirea grecească „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Patmos, Grecia.

Aceasta este pentru prima dată când Capul Sfântului Toma părăsește Patmosul.

Cu ocazia pelerinajului, vor fi aduse și racla cu mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina din orașul Katherini, Grecia, precum și icoana Maicii Domnului de la Meteora.

Programul pelerinajului este următorul:

Vineri, 28 aprilie 

17:00 – întâmpinarea Moaștelor Sfântului Apostol Toma, la ora 19:00, a Moaștelor Sfintei Mucenițe Ecaterina, dimpreună cu icoana Maicii Domnului de la Meteora și așezarea lor spre închinare;

21:00 – Slujba de Priveghere, oficiată în biserica mare a mănăstirii.

Sâmbătă, 29 aprilie

09:00 – Acatistul Sfântului Apostol Toma și Sfânta Liturghie oficiată la altarul exterior al mănăstirii;

17:00 – Vecernia și Litia.

Duminica Sfintelor Mironosițe, 30 aprilie

09:15 – Sfânta Liturghie arhierească;

18:00 – Vecernia și Paraclisul Sfintei Ecaterina.

Luni, 1 mai

08:30 – Sfânta Liturghie

18:00 – Vecernia.

Marți, 2 mai

08:30 – Sfânta Liturghie.

Mănăstirea Pantocrator are hramurile „Sfântul Ioan Evanghelistul” și „Sfintele Femei Mironosițe”. Biserica mănăstirii a fost sfințită în 26 septembrie 2015.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *