man Model National Știri

Olanda s-a hotărât: Nu acceptă nici aderarea Bulgariei la spațiul Schengen anul acesta: În această etapă, nu este NU pentru Bulgaria, este NU ÎNCĂ

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, și-a exprimat optimismul privind faptul că anul viitor Bulgaria poate face pași înainte pe drumul său spre Schengen, relatează știripesurse.

Rutte se află la Tirana, acolo unde se organizează  Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, alături de alți lideri importanți, printre care și președintele bulgar, Rumen Radev. 

Premierul Olandei a redat poziția Țărilor de Jos cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen: „În această etapă, nu este „nu” pentru Bulgaria, este „nu încă”. Va fi nevoie de mai mult timp din două motive: o nouă evaluare a Mecanismului de Cooperare și Verificare și un mecanism de verificare în cadrul Schengen. Am vorbit cu președintele Rumen Radev și sunt optimist că anul viitor putem face pași înainte”, a comentat Mark Rutte, informează Rador.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *