Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

ECDC: ‘NU există o nevoie urgentă de administrare a unei doze suplimentare de vaccin’

La Tribune

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a transmis miercuri că ‘nu există o nevoie urgentă’ de administrare a unei doze suplimentare de vaccin pentru întărirea imunităţii împotriva COVID-19 în populaţia generală, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-o notă tehnică publicată miercuri seară, ECDC recomandă în schimb, în linie cu poziţia OMS, aceste doze suplimentare pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Citeşte şi: SALVATORUL lui Biden îl imploră pe preşedintele american să-l scoată din Afganistan

‘În stadiul actual al cunoştinţelor, nu există o nevoie urgentă de a administra doze ”booster” pentru persoanele vaccinate integral, în populaţia generală’, indică ECDC într-un comunicat.

‘Prioritatea trebuie să fie de a vaccina persoanele eligibile care nu şi-au terminat încă vaccinarea’, adaugă sursa citată.

În schimb, ‘doze suplimentare trebuie deja să fie avute în vedere pentru persoane cu un răspuns limitat la prima serie de vaccinare, precum unele categorii de indivizi cu sistem imunitar compromis (spre exemplu, cei care au primit un transplant de organ)’, adaugă agenţia cu sediul la Stockholm.

OMS a denunţat pe 18 august graba statelor bogate de a administra o a treia doză de vaccin, subliniind că datele ştiinţifice nu au demonstrat necesitatea acesteia în stadiul actual.

Citeşte şi: Un elicopter militar american S-A PRĂBUŞIT în Oceanul Pacific – Black News

Inocularea unei a treia doze echivalează cu ‘distribuirea de veste de salvare suplimentare unor persoane care au deja una, în timp ce lăsăm alte persoane să se înece fără nicio vestă de salvare’, a subliniat directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

Potrivit ECDC, ‘toate vaccinurile autorizate în UE sunt actualmente înalt protectoare împotriva spitalizării şi a formelor grave legate de COVID-19, în vreme ce un adult din trei nu este încă vaccinat integral’.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *