Bitcoin Crypto Cryptocurrencies lending United States

BlockFi se confruntă cu căldură de reglementare, un semn al unor posibile reglementări de împrumut criptografic?

Evenimentul 2021 al BlockFi a continuat în a doua jumătate a anului, pe măsură ce autoritățile de reglementare de stat din Statele Unite au început să reducă conturile criptografice ale întreprinderii. Miscarea marchează probabil o altă durere de cap operațională pentru creditorul nebancar într-un an de strângeri de fonduri substanțiale și planuri de listare publică, intercalate de controverse și gafe tehnice.

Autoritățile de reglementare de stat care urmăresc conturi cu dobândă criptografică pot, de asemenea, să fie un clopot al posibilelor reglementări federale care vizează piața împrumuturilor criptomonede. Într-adevăr, un astfel de scenariu ar putea fi posibil având în vedere concentrarea actuală pe reglementările valutare digitale din America.

De la reducerea creditorilor cripto-centralizați, atenția ar putea trece la omologii lor descentralizați, în special în contextul retoricii precum „9/11 financiar” atribuit finanțelor descentralizate (DeFi) de către membrii Congresului. Într-adevăr, fondatorul MakerDAO, Rune Christensen, a avertizat recent că represiunea SUA asupra sectorului ar fi un „obiectiv propriu” de 10 ori mai sever decât raportarea chinezească a gigantilor tehnologici din sectorul privat.

Încetează și renunță

Numai în iulie, trei state din SUA au primit notificări de încetare și renunțare la BlockFi. Autoritățile de reglementare din New Jersey, Alabama și Texas au acuzat compania că oferă garanții fără licență.

Acest control aparent coordonat de reglementare depinde de produsul de economii și împrumuturi criptografice BlockFi, în care utilizatorii își pot depune criptomonedele în conturi purtătoare de dobânzi, denumite Conturi de dobândă BlockFi (BIA) și pot folosi același lucru ca garanție pentru a obține împrumuturi. Autoritățile de reglementare din aceste state spun că produsul constituie o ofertă de valori mobiliare fără licență.

Totul a început mai devreme în iulie, biroul de valori mobiliare din New Jersey a emis un ordin de încetare și renunțare la BlockFi , comandând un moratoriu pentru deschiderea de noi conturi de către companie. Programat inițial să intre în vigoare pe 22 iulie, comanda a fost amânată cu o săptămână și a fost acum avansată încă o lună, pe fondul discuțiilor în curs între BlockFi și autoritatea de reglementare din New Jersey.

Într-o declarație publicată pe site-ul companiei, CEO-ul BlockFi, Zac Prince, i-a asigurat pe clienți că firma își continuă dialogul cu autoritățile de reglementare. Prince a subliniat decizia Biroului de Valori Mobiliare din New Jersey de a amâna acțiunea împotriva BlockFi ca o credință a eforturilor companiei de a naviga în actualele obstacole de reglementare.

Alabama a urmat în scurt timp exemplul cu un ordin de expunere a cauzei , susținând că BlockFi își finanțase activitățile de împrumut criptografic prin vânzarea de titluri fără licență. Compania are la dispoziție 28 de zile de la data notificării pentru a furniza motivul pentru care nu ar trebui să i se transmită un ordin de încetare și renunțare, așa cum a fost cazul în New Jersey.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, Texas s-a alăturat și campaniei de reglementare împotriva BlockFi . Consiliul de valori mobiliare din Texas intenționează să organizeze o audiere în octombrie pentru a decide dacă interzice BlockFi să ofere servicii de credit criptare în stat.

Așa cum este cazul în New Jersey și Alabama, autoritățile de reglementare din Texas spun că faptul că BlockFi funcționează ca o afacere criptografică nu îl exclude din legea valorilor mobiliare. Într-o altă declarație de pe site-ul său, BlockFi a ieșit în dezacord cu ideea că BIA-urile sunt valori mobiliare.

Potrivit Prince: „În cele din urmă, vedem aceasta ca o oportunitate pentru BlockFi de a ajuta la definirea mediului de reglementare pentru ecosistemul nostru.” În iunie, CEO-ul BlockFi a susținut că dobânda de reglementare a fost un punct pozitiv net pentru ecosistemul cripto .

Piața de împrumuturi cripto pe radar?

Problemele actuale de reglementare ale BlockFi aduc, de asemenea, în discuție problema mai largă a împrumutătorilor criptografici, care aparent intră sub control mai mare din partea autorităților de reglementare. Judecând după formularea exactă conținută în notificările transmise de New Jersey și Alabama, autoritățile de reglementare din aceste state par să fi clasificat BIA-urile mai degrabă ca produs decât ca cont.

În ciuda faptului că este o entitate nebancară, trebuie argumentat că BlockFi oferă ceea ce este asemănător contului de economii obișnuit furnizat de bănci – deși în cazul BlockFi, pentru Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ) și stablecoins. Prin amestecarea depozitelor utilizatorilor, compania este capabilă să ofere împrumuturi atât clienților cu amănuntul, cât și clienților instituționali.

Deponenții sunt stimulați cu randamente anuale de până la 8,5% pentru stablecoinele fixate în dolari și aproximativ 4% pentru depozitele BTC, care este cu câteva ordine de mărime mai mare decât 0,03% în medie pentru conturile de economii din SUA. În afară de randamentele cu dobândă ridicată, deponenții au acces și la facilități de împrumut împotriva depozitelor lor criptografice.

Prin tratarea BIA-urilor ca pe un produs, este posibil ca autoritățile de reglementare, precum cele din New Jersey și Alabama, să afirme că conturile de împrumut criptografic cu dobândă ale BlockFi se califică drept titluri de valoare. Între timp, o astfel de desemnare nu este de obicei dată conturilor de certificat de depozit (CD), în ciuda faptului că acesta din urmă se comportă în același mod ca o garanție în conformitate cu definițiile prevăzute în Securities Act din 1933.

Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste acțiuni se bazează pe legi de stat unice și s-ar putea să nu aibă legătură cu mandatele federale. Diversitatea jurisdicțională a Americii, care duce adesea la un pachet de reglementări de-a lungul liniilor de stat, este un obstacol comun în materie de conformitate pentru companiile criptografice și industria mai largă a tehnologiei fintech în general.

Astfel, cu absența unor mandate federale care ar putea oferi o formă de preempțiune, împrumutătorii BlockFi și cripto s-ar putea să se ocupe în curând de legi de stat mai oneroase. Într-o conversație cu Cointelegraph, Dean Steinbeck, președinte și consilier general la compania de dezvoltare blockchain Horizen Labs, a declarat că acțiunile de reglementare împotriva companiilor precum BlockFi sunt inevitabile, adăugând:

„Din păcate, cred că este doar o chestiune de timp înainte ca autoritățile de reglementare federale să urmărească„ băncile criptografice ”centralizate care oferă utilizatorilor lor dobândă fixă pentru depozitele criptografice. Autoritățile de reglementare pot alege să vizeze aceste investiții ca oferte de valori mobiliare neînregistrate sau ca activitate bancară ilegală, în funcție de agenția specială care decide să urmărească aceste creanțe. ”

Comentând posibilul traseu pentru astfel de acțiuni de reglementare, Steinbeck a afirmat că, din moment ce instrumentele cu dobândă sunt „produse bine reglementate”, s-ar putea să nu fie nevoie de politici juridice specializate în ceea ce privește omologii lor cripto. "Autoritățile de reglementare trebuie pur și simplu să clarifice ce regim de reglementare guvernează aceste tipuri de depozite și împrumuturi criptografice", a adăugat Steinbeck.

Până în prezent, Comisia SUA pentru valori mobiliare și valori mobiliare și-a limitat implicarea de supraveghere în spațiul de împrumut criptografic la sondaje și acuzări împotriva unei mână de companii care activează pe piață. Cu toate acestea, odată cu concentrarea sporită pe industria criptomonedelor din America de către unii membri ai Congresului, o decizie a SEC cu privire la faptul că „produsele” de împrumut criptografic sunt sau nu titluri ar putea fi o posibilitate în viitor.

Evenimentul 2021 al BlockFi

Împrumutul cripto a început în 2019 și, înainte de vara DeFi a anului 2020, a fost probabil una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din întregul sector criptografic . Se pare că BlockFi gestionează active de peste 14,7 miliarde de dolari din conturile sale purtătoare de criptare și a ajuns la o evaluare de aproximativ 3 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare Seria D de 350 de milioane de dolari în martie.

În iunie, compania a anunțat planuri pentru o altă rundă de investiții de către susținători și investitori privați care ar putea vedea că evaluarea sa se apropie de 5 miliarde de dolari. La începutul anului, pe măsură ce Bitcoin și piața criptografică au crescut la noi maxime ale prețurilor, clienții BlockFi aparent câștigau plăți record de dobânzi pentru depozitele lor de cripto și stablecoin.

Related: Un război comercial trece greșit? China renunță la băncile americane pe câmpul de luptă criptografic

Cu toate acestea, compania nu a funcționat fără probleme în 2021, cu câteva incidente care ar putea fi descrise ca coșmaruri de relații publice. Înainte de runda de finanțare a companiei de 350 de milioane de dolari din martie, aproximativ 500 dintre clienții săi ar fi fost victime ale unor atacuri de e-mail rasiste și vulgare . În mai, compania a trimis în mod eronat plăți supradimensionate câștigătorilor unei campanii promoționale, unele persoane ar fi primit sute de Bitcoin.

Căldura de reglementare a BlockFi în a doua jumătate a anului 2021 a coincis, de asemenea, cu o perioadă de activitate scăzută pentru companie în ceea ce privește fluxul de fonduri către și de la mineri și schimburi. Datele provenite de la platforma de analiză în lanț Fluxurile inter-entități CryptoQuant arată o activitate minimă între BlockFi și mineri și bursele de criptare în ultima lună, rezervele companiei fiind, de asemenea, la nivelul cel mai scăzut din primul trimestru al anului 2020.

După ce a strâns sute de milioane de dolari în mai multe runde de strângere de fonduri, se pare că BlockFi urmărește o listă publică pentru a se alătura rândurilor firmelor criptografice de multe miliarde de dolari tranzacționate public. Nu este clar modul în care problemele actuale de reglementare ar putea influența oferta publică a companiei.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.