Bitcoin Crypto Cryptocurrencies defi Research ShapeShift Stablecoin

Monedele stabile algoritmice arată promisiunea reducerii volatilității – ShapeShift

Inovațiile promițătoare în DeFi au dat naștere unei noi rase de stablecoinuri care au potențialul de a reduce volatilitatea și de a promova o descentralizare mai mare, potrivit unui nou raport de cercetare de la ShapeShift.

În cel mai recent studiu de cercetare New Frontiers , ShapeShift explorează creșterea recentă a „stablecoinelor algoritmice”, care sunt criptomonede care ajustează automat oferta unui activ și alți parametri importanți pentru a reduce volatilitatea. În analiza sa, autorul Kent Barton, care conduce cercetarea și dezvoltarea la ShapeShift, se concentrează pe trei active: RAI, FRAX și FEI.

În legătură cu: ShapeShift pentru a descentraliza întreaga companie, planuri pentru cel mai mare airdrop din istorie

Barton rezumă propunerea de valoare potențială a stablecoinelor algoritmice după cum urmează:

„Noțiunea de bază aici este că, în cazul în care un protocol stablecoin are capacitatea de a gestiona automat aprovizionarea prin băterea și arderea activelor ca răspuns la condițiile pieței, se poate asigura că activul rămâne aproape de pivot. Acest lucru poate duce la mai puțină dependență de guvernanță, precum și la cerințe mai mici de garanție. ”

Autorul explică faptul că stablecoinele bazate pe algo diferă de omologii lor fiat și cripto-colateralizați, dar a mai remarcat că variantele algoritmice și cripto-colateralizate nu sunt neapărat reciproc excludente. Aceste stablecoins "sunt garantate într-o anumită măsură, dar prezintă și mecanisme în protocol pentru a gestiona aprovizionarea și a reduce volatilitatea", a spus el.

Conectat: raportul ShapeShift numește „derivate de miză” un potențial câștig-câștig pentru utilizatorii PoS

RAI, FRAX și FEI au primit toate niveluri diferite de sprijin din partea comunității cripto, deși FEI este cel mai mare dintre cele trei în ceea ce privește capitalizarea pieței, cu aproximativ 350 de milioane de dolari. Prin comparație, FRAX are o valoare totală de piață de 245 de milioane de dolari, în timp ce RAI este evaluată la aproximativ 28 de milioane de dolari, potrivit datelor Coingecko.

RAI urmează un protocol de „preț de răscumpărare” care vizează vânzările de pe piața secundară, care îi permite să mențină stabilitatea în timp față de activul bazat pe ETH. Barton spune că RAI este o opțiune mai potrivită pentru comercianți, spre deosebire de investitorii pe termen lung.

FRAX este garantat de USDC, deși susținerea sa totală este întotdeauna mai mică decât oferta de FRAX. Acest lucru îl face sub-garantat, iar mecanismul de stabilitate este susținut prin utilizarea USDC spre deosebire de ETH.

FEI diferă semnificativ de aceste proiecte prin utilizarea unei curbe de legătură care vinde FEI pentru ETH. Bogăția care intră în sistem este blocată în ceva numit Protocol Controlled Value (Valoare controlată de protocol), care este utilizat pentru a menține cârligul prin gestionarea lichidității la bursă.

Corelat: Geneza Protocolului Fei blochează 1 miliard de dolari în ETH, dar LP-urile ar putea suferi pierderi

Barton încheie afirmând că stablecoinele algoritmice sunt încă în stadiile incipiente, ceea ce înseamnă că succesul lor este departe de a fi garantat. Cu toate acestea, această clasă de active emergentă este unică pentru profilul său de reglementare, impactul potențial pozitiv asupra DeFi și capacitatea de a facilita cazurile de utilizare de nișă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.