O organizație comună de „antiterorism” formată din companii Big Tech precum Facebook și Microsoft va începe să vizeze mai agresiv grupurile de miliție de dreapta și manifestele de pe platformele lor.
Forumul global de internet pentru combaterea terorismului (GIFCT) s-a axat în primul rând pe videoclipuri și imagini lansate de grupuri teroriste identificate de Națiunile Unite, inclusiv talibanii.
Grupul va extinde sfera materialului pe care îl vizează în următoarele luni, potrivit unui raport al Reuters. Materialul nou marcat va include „manifestele atacatorului” adesea legate de supremacismul alb, precum și grupurile de miliție de dreapta și neo-naziste care ar presupune o amenințare.
Grupurile de dreapta care au crescut în popularitate în ultimii ani, cum ar fi Proud Boys și Three Percenters, au fost deja identificate în sistem.
Inclus în acest grup Big Tech sunt Facebook, Twitter, YouTube și altele. Schimbul de informații între companii le permite să vadă ce conținut este interzis și, la rândul lor, pot interzice conținut similar pe platforma lor.
GIFCT a trecut sub control în trecut și a fost acuzat că promovează cenzura, o acuzație care a câștigat un interes reînnoit datorită ultimului anunț.
„Republicanii nu au făcut nimic pentru a împiedica acest lucru să vină. Sunt cumpărați de tehnologii mari. Ești încă atent? ” jurnalistul conservator Jack Posobiec a postat pe Twitter.
Voi susține orice republican a cărui promisiune de campanie este: Crush Silicon Valley Vedeți tiranii tehnici conduși în fața noastră și ascultați lamentările stângașilor https://t.co/ysQHqVDIJF
– Jim Hanson (@JimHansonDC) 26 iulie 2021
„Realizarea excesivă în acest sens vă duce în direcția încălcării drepturilor cuiva pe internet de a se angaja în exprimare liberă”, a recunoscut directorul executiv al grupului Nicholas Rasmussen la Reuters. El a insistat, totuși, că amenințările extremismului de extremă dreaptă „cer atenție chiar acum”.
Acțiunile GIFCT nu sunt nici singurul exemplu, de Big Tech care împiedică postările utilizatorilor sau parlamentarii care îi împing să o facă mai agresiv.
ADL (Liga anti-defăimare) a anunțat luni că este parteneriat cu PayPal „pentru a combate extremismul și ura” , cercetând în comun „modul în care extremiștii folosesc platformele financiare pentru a finanța activitatea infracțională”.
@ADL este un grup extrem de politizat: complet liberal și aliniat cu DNC, doar un pic mai pro-Israel în atenția lor, dar altfel nu există diferențe. Aceasta este încă o uniune între liberalismul de stabilire și Big Tech pentru a controla și a cenzura internetul. https://t.co/UI5OrBYB1e
– Glenn Greenwald (@ggreenwald) 26 iulie 2021
Administrația Biden a criticat rapid și platformele precum Facebook pentru că nu au făcut suficient pentru a combate „dezinformarea” răspândită cu privire la vaccinările împotriva Covid-19. Oficialii au identificat chiar 12 persoane pe platforma pe care spun că se află în spatele presupusei „dezinformări” asupra vaccinurilor.
Senatorii Amy Klobuchar (D-Minnesota) și Ben Ray Luján (D-New Mexico) au introdus o legislație care ar putea obliga companiile de social media să răspundă legal pentru „dezinformarea legată de sănătate” postată pe platformele lor.
Experții în primul rând conservatori s-au împins înapoi împotriva acestor mișcări, susținând că administrația și companiile Big Tech cenzurează discursul din motive politice.
Fostul președinte Donald Trump a fost unul dintre cei mai vocali critici ai companiilor de socializare, critici care au fost sporite după ce a fost interzis în toate direcțiile după revolta din Capitolul din 6 ianuarie.
La începutul acestei luni, republicanul a anunțat că s-a alăturat unui proces împotriva Facebook, Twitter și Google, care încearcă să pună capăt „interzicerii umbrelor, oprirea silențierii și oprirea listei negre”.
De asemenea, pe rt.com Trump SUING Facebook, Google și Twitter „Big Tech gigants”
Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!