man Model National Știri

STUDIU publicat de Asociația Medicală Americană: O treime din medicii americani au fost dați în judecată de-a lungul carierei

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Aproape o treime dintre medicii americani (31,2%) au declarat în 2022 că au fost dați în judecată anterior, potrivit unui nou studiu publicat de Asociația Medicală Americană.

Studiul include un eșantion reprezentativ la nivel național de 3.500 de medici care oferă cel puțin 20 de ore de îngrijire a pacienților pe săptămână, și-au finalizat rezidențiatul, nu sunt angajați ai guvernului și practică în unul dintre cele 50 de state americane sau în Districtul Columbia.

Sondajul a arătat că aproape jumătate (46,8 la sută) dintre medicii cu vârsta de 54 de ani sau mai mult au fost dați în judecată, față de 9,5 la sută dintre medicii cu vârsta mai mică de 40 de ani.

Cea mai mare variație în ceea ce privește frecvența reclamațiilor a fost atribuită specialității medicale, cu specialitățile chirurgicale la cel mai mare risc și subspecialitățile de medicină internă la cel mai mic risc (de exemplu, 62 la sută dintre ginecologii-obstetricieni și 59,3 la sută dintre chirurgii generaliști față de 7 la sută dintre alergologi/imunologi și 8 la sută dintre hematologi/oncologi).

În plus, femeile medic se confruntă cu un risc de răspundere mai mic decât bărbații (23,8 la sută dintre femei față de 36,8 la sută dintre bărbați).

„Chiar și cei mai calificați și mai competenți medici din SUA se pot confrunta cu o acțiune în răspundere medicală în cariera lor; cu toate acestea, faptul de a fi dat în judecată nu este un indiciu al erorilor medicale”, a declarat Jack Resneck Jr., doctor în medicină, președintele Asociației Medicale Americane, într-un comunicat. „Atunci când medicii sunt dați în judecată, două treimi dintre cererile de răspundere civilă sunt abandonate, respinse sau retrase fără a se constata o culpă.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *