Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

MAE Rus se declară revoltată de cuvintele lui Borrell despre ‘responsabilitatea comună’ pentru Afganistan

Reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, a reacționat la afirmațiile reprezentantului Uniunii Europene, Josep Borrell, referitoare la ”responsabilitatea colectivă” pentru situația din Afganistan. Diplomata a subliniat că Occidentul a fost cel care și-a promovat politica în această țară, scrie Moskovski komsomoleț.

La o conferință dedicată problemelor din Asia Centrală și Mijlocie, desfășurată la Tașkent, Borrell a declarat că situația din Afganistan, unde trupele guvernamentale cedează poziții sub atacul talibanilor (mișcarea talibană, recunoscută drept teroristă și interzisă în Rusia) este o responsabilitate comună.

Ce credeți că a declarat? A prins curaj, i-a măsurat cu privirea pe toți cei prezenți și a spus că situația din Afganistan este o responsabilitate comună!”, a scris reprezentanta Ministerului de Externe pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Ea a menționat că la conferință au fost prezenți reprezentanții țărilor care au avut cel mai mult de suferit din cauza politicii promovate de Occident în regiune. În special, președintele Pakistanului, care s-a plâns că în țara lui au venit deja trei milioane de refugiați afgani.

Potrivit Mariei Zaharova, acest comportament ”este în cele mai bune tradiții ale Statelor Unite”, care mai întâi creează o problemă, după care caută vinovați și ”cheamă la eforturi colective”. Ea a arătat că tot așa au acționat SUA și aliații lor în Libia și Irak.

Statele Unite și țările NATO au început să-și retragă trupele din Afganistan la 1 mai. Este planificat ca militarii să părăsească definitiv teritoriul țării până la sfârșitul verii, menționează MK.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.