Adoption Bitcoin bitcoin news Bitcoin Regulation Crypto Cryptocurrencies el salvador regulation

El Salvadorienii ies în stradă pentru a protesta împotriva legii Bitcoin

Protestatarii care se numesc rezistența populară și blocul rebeliunii au ieșit împotriva guvernului din El Salvador, adoptând o lege care face ca moneda legală să fie Bitcoin.

Un tweet de marți de la presa locală El Mundo arată salvadoreenii care poartă bannere care spuneau „nu Bitcoinului” pe străzile din San Salvador cerând abrogarea legii Bitcoin a țării. Membrii adunării legislative Anabel Belloso și Dina Argueta s-au adresat protestatarilor după ce au întâlnit prima dată grupul separat printr-o barieră de sârmă de ras.

Într-o scrisoare pusă la dispoziție la protest, grupul de Rezistență Populară și Rebeliune a susținut că președintele Nayib Bukele a adoptat legea care face ca moneda legală să fie plată legală în țară fără consultări adecvate cu oamenii. De asemenea, a citat volatilitatea Bitcoin ( BTC ), comparând investiția în criptomonedă cu jocul la loterie: „parierea pe loterie este un act voluntar, în timp ce Bitcoin este cerut de lege”.

Legate de aceasta: Coerciție și coexistență: modul în care Legea Bitcoin din El Salvador poate schimba finanțele globale

Cu toate acestea, principalul nemulțumire al grupului în jurul cadrului legal Bitcoin părea să fie centrat în jurul unei disparități percepute în utilizarea criptomonedei de către guvern în comparație cu rezidentul mediu din El Salvador. Protestatarii au spus că Bitcoin „servește doar unor oameni de afaceri mari, în special cei care au legătură cu guvernul, pentru a spăla banii nepreluați”.

„Antreprenorii care își pun capitalul în Bitcoin nu vor plăti impozite pe câștigurile lor”, se spune în scrisoare. „În plus, pentru a aplica Bitcoin, guvernul va cheltui milioane de dolari din impozitele plătite de oameni.”

Au adăugat:

"Bitcoin ar facilita corupția publică și operațiunile traficanților de droguri, arme și persoane, extorsioniștilor și evaziunilor fiscale. Ar provoca, de asemenea, haos monetar. Ar afecta salariile, pensiile și economiile oamenilor, ar strica multe IMM-uri, ar afecta familiile cu venituri mici clasa de mijloc. "

Deși a fost adoptată de guvernul El Salvador și semnată în lege de Bukele în iunie, legea care recunoaște Bitcoin ca monedă legală în țară nu va intra în vigoare decât pe 7 septembrie. Protestul blocului de rezistență populară și rebeliune a avut ca scop oficialii guvernamentali să ceară legea să fie abrogată. În plus, Banca Mondială a refuzat, de asemenea, să ajute El Salvador să treacă la un cadru prietenos cu Bitcoin, având în vedere „neajunsurile sale de mediu și transparență”.

În legătură cu: Ce se află cu adevărat în spatele „Legii Bitcoin” din El Salvador? Experții răspund

În timpul unei vizite programate a Departamentului de Stat al SUA la începutul acestei luni, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a sugerat El Salvador să se asigure că Bitcoin este bine reglementat și transparent, dar nu a spus în mod explicit nimic împotriva mutării țării către o economie mai digitală. Unii susținători ai legii, inclusiv Bukele, au sugerat că Bitcoin ar putea ajuta la facilitarea plăților de remitențe de la cetățenii din El Salvador care locuiesc în străinătate și la diminuarea dependenței țării de dolarul SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.