Aave Bitcoin Bitcoin ETF Crypto Cryptocurrencies defi Grayscale Institutional Investors Uniswap

Scara de gri pune punctele de vedere asupra fondului instituțional DeFi

Michael Sonnenshein, CEO al gigantului de gestionare a activelor digitale Grayscale, a anunțat un nou vehicul de investiții pentru firma care vizează activele de finanțare descentralizată (DeFi).

Sonnenshein a anunțat Fondul și Indexul DeFi planificat al lui Grayscale în timpul unei apariții la Squawk Box de la CNBC. Detaliind scopul noului produs, CEO-ul Grayscale a spus că fondul va oferi expunere activelor DeFi, cum ar fi Uniswap (UNI) și Aave, pentru clienții săi instituționali.

Potrivit șefului Grayscale, decizia de a crea un fond DeFi, cel de-al 15-lea produs de investiții cripto al companiei, s-a datorat interesului crescând pentru activele cripto populare din spațiul financiar descentralizat.

Având în vedere că interesul instituțional pentru cripto prezintă semne de diversificare departe de doar Bitcoin ( BTC ), se pare că atât activele Ether (ETH ), cât și cele DeFi încep să apară în conversație . În aprilie, Cointelegraph a raportat că piețele monetare DeFi devin din ce în ce mai atrăgătoare pentru investitorii instituționali.

Odată cu mai multe entități reglementate care intră în spațiul DeFi, se vorbește din ce în ce mai mult de reglementări pentru sectorul de piață cripto de nișă. Unele părți interesate din industrie afirmă chiar că este necesară o mai mare claritate reglementară pentru ca spațiul DeFi să interacționeze cu activele din lumea reală.

Comentând alte posibilități de investiții instituționale pentru cripto, Sonnenshein a declarat că în cele din urmă va avea loc o aprobare a fondului tranzacționat de Bitcoin (ETF) în Statele Unite. Așa cum a fost raportat anterior de Cointelegraph, CEO-ul Grayscale a remarcat că piața se află la „ câteva puncte de maturizare ” distanță de a vedea un ETF aprobat.

În legătură cu: Grayscale „100% angajat” să transforme GBTC în Bitcoin ETF – CEO

Într-adevăr, Grayscale lucrează cu BNY Mellon pentru a-și converti Bitcoin Trust într-un ETF Bitcoin. Potrivit lui Sonnenshein, managerul de active criptografice este 100% angajat să transforme produsul său emblematic GBTC într-un ETF Bitcoin.

Comisia SUA pentru valori mobiliare și bursă nu a aprobat încă niciun ETF Bitcoin din țară. La începutul lunii iulie, SEC și-a respins decizia cu privire la aplicația ETF Bitcoin a Wisdom Tree.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.