Politics Technology

Saudi Aramco declară că datele sale sunt păstrate în valoare de 50 MILIOANE de dolari ca răscumpărare pe dark web, arătând cu degetul către „contractant”

Compania petrolieră de stat din Arabia Saudită a recunoscut că unele dintre datele sale sunt păstrate pentru răscumpărare online. Aramco a spus că probabil a venit de la un contractant terț, negând că ar fi existat o încălcare a sistemelor sale informatice.

Compania a confirmat miercuri către AP că „a devenit recent conștientă de eliberarea indirectă a unei cantități limitate de date despre companie, deținută de contractori terți”. Contractantul nu a fost identificat și nu era clar dacă datele au fost obținute prin hacking sau scurgeri sau prin alte modalități.

"Confirmăm că eliberarea datelor nu s-a datorat încălcării sistemelor noastre, nu are niciun impact asupra operațiunilor noastre și compania continuă să mențină o postură robustă de securitate cibernetică", a spus Aramco într-un comunicat.

Fișierele despre care se presupune că aparțin companiei au început să apară marți pe site-urile „dark web”, împreună cu o cerere de criptocurrency în valoare de 50 de milioane de dolari pentru a șterge datele. Nu era clar cine cerea răscumpărarea.

De asemenea, pe rt.com China cumpără mai puțină țiței din Arabia Saudită, deoarece frânează importurile de petrol

Aramco este evaluat la aproximativ 1,8 trilioane de dolari. Compania a fost țintită de atacuri cibernetice în trecut, pentru care SUA și Arabia Saudită au dat vina pe Iran. În 2017, un virus a întrerupt computerele de la Sadara, o societate mixtă între Aramco și oficialii din SUA, Dow Chemical Co. și distruge aproximativ 30.000 de computere.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *