Politics Technology

Arabia Saudită declară că cetățenii trebuie să fie dublați dacă doresc să părăsească țara în temerile variantei Delta – media statului

Guvernul saudit a interzis persoanelor să călătorească în străinătate, cu excepția cazului în care au avut două doze de vaccin Covid-19, pe fondul temerilor că o singură lovitură nu este suficientă pentru a proteja împotriva variantelor de virus, potrivit agenției de presă de stat.

Luni, Agenția de presă saudită (SPA) a declarat că guvernul a decis să oblige cetățenii să primească două fotografii ale unui vaccin Covid-19 înainte de a putea călători în străinătate.

Măsura va intra în vigoare pe 9 august, dar îi va exclude pe cei cu vârsta sub 12 ani. În declarație se spune că cetățenii trebuie să depună și o poliță de asigurare aprobată înainte de a călători.

De asemenea, pe rt.com, Taiwan dă undă verde vaccinului indigen Covid-19, în ciuda faptului că nu există date de testare în faza finală

Citând o sursă oficială din cadrul Ministerului de Interne, SPA a spus că măsurile au fost introduse ca parte a eforturilor neobosite de a controla variantele emergente ale Covid-19. Sursa a evidențiat îngrijorările cu privire la nivelurile scăzute de eficacitate a unei singure doze în fața acestor mutații.

În timp ce mai mult de jumătate din populația saudită a primit o doză, doar aproximativ 12% au primit al doilea jab, potrivit trackerilor online. Trei vaccinuri utilizate în regat – AstraZeneca, Moderna și Pfizer – necesită două fotografii pentru imunitate deplină. Țara a aprobat, de asemenea, vaccinul Johnson & Johnson cu o singură injecție.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.