Politics Technology

3 ferme de porci afectate de focare de pestă porcină africană în Germania

Autoritățile germane au confirmat un focar de pestă porcină africană mortală (ASF) în rândul porcilor domestici cu trei ferme afectate până acum. Populația de mistreți din țară a fost afectată de boală deja de luni de zile.

Al treilea focar de ASF a fost detectat într-o mică fermă din statul est-german Brandenburg în weekend, au spus autoritățile locale de sănătate. Patru animale au contractat boala și două au murit deja. Celelalte două animale au primit ordin să fie sacrificate.

Alte două focare au fost confirmate vineri de autoritățile sanitare. Boala a lovit o fermă mare ecologică cu aproximativ 200 de animale, precum și o fermă mică cu doar doi porci.

"De aproape un an luptăm împotriva presiunii enorme a bolii din Polonia", a declarat ministrul sănătății de stat din Brandenburg, Ursula Nonnemacher, când a anunțat știrea.

„Regret foarte mult primele cazuri la porci de fermă, dar, din păcate, această posibilitate nu ar putea fi exclusă niciodată pe deplin”.

Vierii sălbatici ai Germaniei de Est sunt afectați de ASF de luni de zile, primele cazuri depistate în septembrie 2020. Focarul a afectat statul Brandenburg, care se învecinează cu Polonia și, într-o măsură mai mică, Saxonia. Având în vedere că contagiunea transfrontalieră este considerată a fi sursa principală a bolii, autoritățile au încercat să oprească mistreții să circule liber între cele două țări, ridicând garduri și punând capcane.

De asemenea, pe rt.com, aproximativ 3.000 de porci au ordonat sacrificarea în Hong Kong din cauza focarului de pestă porcină africană

Cu toate acestea, este puțin probabil ca boala care ajunge la animalele domesticite să afecteze economia Germaniei, dat fiind că exporturile sale au fost afectate cu interdicții de China și de alți cumpărători majori de carne de porc anul trecut. Pentru a compensa pierderile, Germania a accelerat vânzările în UE, unde carnea de porc este încă permisă în așa-numitul concept de regionalizare. Conform unei astfel de abordări, exporturile sunt restricționate numai din regiunile în care se găsește ASF, dar o țară întreagă nu este supusă unei interdicții generale.

În timp ce mortal pentru porci, ASF nu prezintă pericol pentru oameni sau alte animale. Cu toate acestea, singura modalitate eficientă de a opri răspândirea este prin eliminarea întregului stoc al instalațiilor de creștere afectate.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *