Life Lifestyle National Natural plandemia covid-19 Technology

Critici dure înainte de sfârșitul restricțiilor din Marea Britanie

La un an și jumătate după ce Marea Britanie a detectat pentru prima dată coronavirusul și restricțiile au devenit o constantă în țară, britanicii și-au luat rămas bun luni limitările aplicate din cauza COVID-19. Discoteci fără capacitate s-au întors, viața de noapte renaște, reducerile de capacitate din baruri și cinematografe dispar și caracterul obligatoriu al unei măști dispare practic în toate spațiile. Cu toate acestea, nu toată lumea a îmbrățișat aceste măsuri cu același entuziasm.

Cu puțin mai mult de o săptămână în urmă, peste 1.200 de oameni de știință au cerut guvernului lui Boris Johnson printr-o scrisoare publicată în revista medicală The Lancet să-și reconsidere decizia de a elimina restricțiile în fața creșterii continue a numărului de cazuri înregistrează maxime comparabile cu cele înregistrate în cea mai gravă etapă a pandemiei în ianuarie trecut.

De asemenea, consilierii mai multor directori străini, precum Noua Zeelandă, Israel și Italia, au tras alarmele în jurul acestei politici Johnson. Cu toate acestea, premierul britanic și-a reafirmat poziția de a nu amâna decalarea și a cerut ca „responsabilitatea personală” a cetățenilor țării sale să se comporte cu „extremă prudență” începând de luni.

„Nu există absolut nicio justificare pentru relaxarea restricțiilor acum”, spune Peter English, fost președinte al Comitetului Asociației Medicale Britanice pentru Comitetul pentru Medicină în Sănătate Publică, și preia Nature. „Dacă ar fi ceva, acestea ar trebui să se întărească, cel puțin până la creșterea ratei în caz de inversare”, spune el. În același sens, epidemiologul William Hanage, de la Școala de Sănătate Publică Harvard T. H. Chan, subliniază că repetă „un tipar de a promite prostește un rezultat atunci când vine vorba de un agent extrem de infecțios”.

După câteva zile, în jur de 50.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în țară, oamenii de știință au avertizat că pot depăși 200.000 în 24 de ore după eliminarea acestor limitări. Cu toate acestea, Executivul Regatului Unit asigură că nu va da înapoi, deoarece are încredere în protecția vaccinurilor și a temperaturilor de vară.

Atitudini găsite în rândul cetățenilor
În rândul populației, poziția înaintea acestei relaxări nu este unanimă. Cetățenii sunt împărțiți între cei care deja la miezul nopții au sărbătorit cu bucurie abandonarea restricțiilor din discoteci ca și când ar fi fost Anul Nou și cei care consideră decizia lui Johnson prematură, care deschide acest „nou normal” limitat din cauza unui contact îngust cu un pozitiv.

De fapt, doar unul din trei britanici aprobă decalarea lansată de guvernul Regatului Unit și doar doi din zece tineri spun că ar merge la un club de noapte, având în vedere situația pandemiei din țară, potrivit unui sondaj publicat de. The Times și colectat de laSexta. Toate acestea au provocat un flux de critici și meme pe rețele.

Printre cei mai mulțumiți de această decizie a Executivului se numără hotelierii, care își pot deschide unitățile fără limitări după 16 luni și chiar fără a necesita utilizarea unei măști. Cu toate acestea, nu lipsesc cei care se tem că vor trebui să închidă în câteva săptămâni după o revenire în cazuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *