Politics Technology

Sute de răniți și peste 1.000 de dispăruți într-un singur district german, pe fondul unor inundații severe – poliția

Micul cartier rural Ahrweiler, din vestul Germaniei, s-a confruntat cu furia deplină a inundațiilor severe din săptămână, vremea urâtă lăsând zeci de oameni morți, sute de răniți și zeci de case reduse la moloz.

Cel puțin 62 de persoane au murit în urma furtunii și a inundațiilor ulterioare, a declarat vineri departamentul de poliție local, adăugând că taxa gravă ar putea crește și mai mult. Situat la sud de Köln, districtul, care are o populație de aproximativ 130.000 de locuitori, a văzut râul Ahr izbucnindu-și malurile, aducând devastarea orașelor și satelor din apropiere.

Fotografiile și videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată poduri distruse, străzi inundate cu torenți de apă care curg rapid și drumuri transformate în canale. În prezent, sate întregi din Ahrweiler se află sub apă.

Departamentul de poliție a declarat că a primit rapoarte despre cel puțin 362 de persoane rănite în municipiu. Joi, autoritățile au raportat că peste 1.300 de persoane lipseau doar în cartierul Ahrweiler.

Anterior, filmările cu drone obținute de agenția video Ruptly ale RT arătau devastarea cauzată de inundațiile din orașul Insul.

Armata germană a fost desfășurată în zonă pentru a ajuta în efortul de căutare și salvare, iar un elicopter din Franța a fost trimis și pentru a se alătura operațiunii, a spus poliția.

Ofițerii au mulțumit oamenilor din district pentru „cantitatea mare de solidaritate și multe oferte de ajutor”. Filmările postate pe rețelele de socializare arată o coloană de fermieri care călăresc tractoarele și buldozerele din Westerwald vecin pentru a ajuta la eforturile de salvare.

Peste 1.000 de ofițeri de poliție, militari, ofițeri ai pompierilor și alți primiți respondenți au fost angajați în operațiunea de salvare din Ahrweiler, au spus autoritățile, adăugând că totuși sunt necesare încă „mai multe forțe”.

Germania s-a confruntat cu un „dezastru unic la o scară fără precedent” la începutul acestei săptămâni, a spus Gerd Landsberg, șeful Asociației germane a orașelor și municipalităților. Inundațiile, cauzate de precipitații record, au măturat mașini, au distrus case și au provocat întreruperi de curent.

De asemenea, pe rt.com Drone VIDEO arată orașul german parțial scufundat, deoarece inundațiile severe au peste 100 de vieți la nivel național

Statele vest-germane Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat au fost cele mai afectate. Numărul de morți la nivel național a trecut acum de 100, potrivit rapoartelor mass-media care citează oficiali. Vineri, mai devreme, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a emis o alertă militară la nivel național în caz de dezastru.

Cancelarul Angela Merkel a promis ajutor celor afectați de inundații. „Pot să le spun oamenilor: Nu îi vom lăsa singuri în aceste vremuri dificile și cumplite. Vom ajuta și la reconstrucție ”, a spus ea.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *