Politics Technology

„Nu am nimic de ascuns”: Row crește după ce vedeta din echipa atacată de polițiști pare să-l imite pe Lance Armstrong la Turul Franței (VIDEO)

Un biciclist care a câștigat cea mai recentă etapă din Turul Franței la două zile după un raid efectuat de polițiști în echipa sa, pare să folosească gestul „buzelor cu fermoar” lansat odată de controversata icoană Lance Armstrong – apoi a insistat că nu are „nimic de ascuns”.

Matej Mohoric, din echipa înfrântă a Bahrainului Victorious, părea să replice gestul în timp ce se năpustea spre o victorie de etapă la celebra cursă, după ce poliția s-a aruncat asupra hotelului lor.

Fanii s-au certat cu privire la înțelepciunea alegerii slovenei de a efectua mișcări de șocare și „fermare” cu brațele care aminteau de gesturile făcute în cursă în urmă cu 17 ani de Armstrong, căruia i-au fost eliminate titlurile din Turul Franței și interzis de la sport pentru viață în 2012 după ce Uniunea Internațională a Ciclismului a ratificat sancțiunile Agenției Anti-Doping din SUA.

„Mai ales, mă gândeam mai ales la ceea ce s-a întâmplat acum două zile seara, când mă simțeam ca un criminal cu toată poliția care venea la hotelul nostru”, a spus Mohoric, referindu-se la raidul a aproximativ 50 de ofițeri.

"Dintr-un punct de vedere, este un lucru bun, deoarece există încă control în peloton și verifică toate echipele. Desigur, nu au găsit nimic pentru că nu avem nimic de ascuns.

„Deci, dintr-un punct de vedere, este un lucru bun, dar din altul sunt puțin dezamăgit de sistem, pentru că nu este un lucru frumos atunci când poliția intră în camera ta și începe doar să [caute] toate bunurile tale, chiar dacă nu ai nimic de ascuns – mi se pare puțin ciudat. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată.

„Când trec prin fotografii personale ale familiei tale, prin telefon, prin mesaje, se simte puțin așa.

"Dar la sfârșitul zilei, nu am nimic de ascuns, așa că nu-mi pasă prea mult de ceilalți oameni care îmi verifică lucrurile. La sfârșit este OK – sper."

Procuratura din Marsilia ar fi lansat o anchetă cu privire la posibila „achiziționare, transport, deținere și import a unei substanțe sau metode interzise pentru utilizare de către un sportiv fără justificare de către membrii echipei Bahrain Victorious” .

Având în vedere acest lucru, nu toată lumea era convinsă de necesitatea unei sărbători care ar fi putut fi interpretată ca fiind confruntatoare.

„Dacă aș fi Matej Mohoric și hotelul meu ar fi fost jefuit de poliție și de dosarele de instruire luate și o anchetă lansată asupra Bahrain Victorious, probabil că nu aș face acest gen de sărbătoare”, a spus un jurnalist care a susținut că a lucrat anterior în dopaj.

"Dar ce știu? Lance Armstrong se leagă și de acest stil de sărbătoare și doriți să o faceți ca răspuns la un raid la hotel și la o investigație a acuzațiilor de dopaj? Îmi apăr echipa, dar poate o fac după închiderea cazului. "

Un altul a spus: "Înțeles – dar cu istoria acestui gest în ciclism, extrem de prost sfătuit. Ofițerul de presă trebuie să-și tragă părul în timp ce vorbim".

Alții au fost mai îngrijitori, unii subliniind că orice dovadă care susține potențialele acțiuni ulterioare este încă de găsit. „Mi-a plăcut”, a adăugat un spectator. „Îmi place cât de sărate sunt francezii, pentru că toți piloții și echipele lor suge.”

Mohoric a fost singurul călăreț din echipa sa care s-a alăturat unei mișcări de 20 de oameni care a culminat cu victoria sa.

„Nu-mi vine să cred”, a mărturisit tânărul de 26 de ani. „Încercam doar să fac tot posibilul. Tactica noastră de astăzi a fost să fim atenți la escapade, mai ales dacă erau mai mult de opt tipi cu Deceuninck-QuickStep sau Alpecin-Fenix.

„Când i-am văzut pe băieții aceia plecând, am făcut un efort foarte mare pentru a mă întoarce la ei. Apoi, din păcate, a existat un alt grup mare care s-a alăturat micii noastre escapade și nu am avut colegi de echipă acolo, așa că am fost un pic dezamăgit .

"Dar nu renunț niciodată și am sperat doar la cele mai bune, am încercat să economisesc puțină energie și apoi în finală am încercat să urmez atacurile. Când Nils [Politt] a urcat în acea ascensiune finală, eram atât de la limita mea.

„Aproape că explodam, dar am spus:„ Dacă acesta este cel mai greu moment din cursă, atunci trebuie să mai fac un sprint. Dacă explodez, e în regulă ”.

"Chiar m-am dus pentru asta și m-am uitat înapoi și nimeni nu a fost acolo. M-am dus cât de tare am putut și mi-am terminat complet picioarele – spre final am murit.

"Faceam o ridicată putere redusă, dar încercam să fiu cât mai aerian posibil. Din fericire, am reușit să-mi păstrez decalajul față de linie".

De asemenea, pe rt.com, polițiștii fac raid la hotelul echipei din Turul Franței, Bahrain-Victorious, pe fondul unei investigații asupra acuzațiilor de dopaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *