Bitcoin Bitcoin Analysis Bitcoin Dollar Correlation Bitcoin Price Bitcoin vs Dollar BTCUSD CPI Crypto Cryptocurrencies DXY Federal Reserve Interest Rates Quantitative Easing US Dollar Index US Inflation

Modelul urcării mari pe graficul indicelui dolarului american pune Bitcoin pe riscul de a pierde 30.000 USD

Comercianții de dolari au urmărit cu atenție o construcție tipar „potențial inversă„ cap-și-umeri ”în graficul indicelui dolarului american (DXY). Între timp, mirosul unui dolar verde mai puternic slăbește situația pozitivă a Bitcoin (BTC ), mai ales că criptomoneda-pilot se luptă să iasă din gama sa actuală de tranzacționare de 30.000-35.000 $.

Trei jgheaburi, un singur plafon de preț

În detaliu, modelul invers cap-și-umeri (IH&S) se formează după o tendință descendentă. Conține trei jgheaburi succesive, jgheabul mijlociu (capul) fiind cel mai adânc decât celelalte două (umerii). În mod ideal, cei doi umeri sunt de înălțime și lățime egale. Toate cele trei jgheaburi atârnă de un plafon de preț cunoscut sub numele de decolteu care servește drept rezistență.

DXY, care măsoară puterea dolarului față de un coș de valute străine de top, verifică în prezent toate casetele pentru a dovedi că a format un model IH&S.

Indicele se uită acum la perspectiva de a suferi o explozie alcătească la închiderea deasupra rezistenței la gât. Procedând astfel, ar stabili un obiectiv tehnic de profit la o distanță egală cu diferența de preț dintre decolteu și partea inferioară a capului.

Configurarea tehnică inversă a capului și umărului indicelui dolarului SUA. Sursa: TradingView

Setarea optimistă se așteaptă ca DXY să crească cu aproape 5% la o mișcare potențială de rupere a decolteului.

Între timp, media mobilă simplă a indicelui de 50 de zile (SMA de 50 de zile; valul albastru) anticipează, de asemenea, să treacă peste media sa mobilă simplă de 200 de zile (SMA de 20 de zile; valul de șofran) pentru a confirma o Cruce de Aur. Comercianții consideră cruci de aur ca indicatori alcistați.

Fundamentele dolarului

Un mediu de dolari mai slab după martie 2020 a servit ca vânt de coadă pentru activele de risc și creșterea globală, propulsat de politicile de relaxare cantitativă ale Rezervei Federale SUA pentru a amortiza consecințele economice ale pandemiei de coronavirus. DXY a închis anul 2020 cu o pierdere de 6,83%.

Dar, începând cu 2021, dolarul a dat semne de inversare a tendințelor, pe măsură ce economia SUA a revenit puternic pe fondul unui program rapid de vaccinare împotriva coronavirusului. Pe măsură ce piețele s-au redeschis, cererea pentru dolar și investițiile bazate pe dolari a crescut în rândul investitorilor globali.

Brent Johnson, director executiv al Santiago Capital, a numit dolarul „ Giffen Good ”, un tip de activ a cărui cerere crește odată cu prețurile sale. El a menționat că, în ciuda creșterii inflației cauzate de tipărirea banilor Fed, investitorii globali și-au crescut datoriile în dolari, adăugând :

„Această continuă emisiune de creanțe exprimată în USD crește cererea viitoare de USD (datoria trebuie rambursată în USD) și, după cum sa menționat mai sus, această cerere nu se diminuează pe măsură ce crește prețul.”

Kevin Kelly, analistul financiar principal la Delphi Digital, a declarat că poziționarea la termen a speculativelor nete pe DXY nu este atât de redusă la începutul anului 2021. El a adăugat că setarea este foarte similară cu poziționarea DXY la începutul anului 2018, urmată de o Raliu de preț de 10% în următoarele 18 luni.

Configurarea inflației

O recurgere recentă pe piața DXY a venit alături de trei creșteri lunare spate-în-spate ale inflației. Potrivit celui mai recent Departament al Muncii lansat marți, indicele prețurilor de consum din SUA a crescut la 5,4% de la an la an , cea mai mare rată de 12 luni din august 2008.

James Freeman, editorul asistent de la Wall Street Journal, a dat vina pe politicile Fed de imprimare a banilor pentru presiunea inflaționistă în curs, menționând că dolarii din fiecare portofel și-au pierdut în mod activ valoarea ca urmare. Cu toate acestea, Fed a asigurat că inflația a fost o problemă temporară, oferind un backstop urcător raliului DXY.

În mărturia sa congresională, miercuri, președintele Fed, Jerome Powell, a recunoscut că condițiile economice din prezent nu le permit să reducă programele de relaxare cantitativă, inclusiv un program de cumpărare de obligațiuni lunare de 120 miliarde USD. Cu toate acestea, Powell a adăugat că Federația Europeană va alerta piețele în prealabil dacă ar decide vreodată să reducă achizițiile.

Combinate cu rate mai mici, politicile expansive ale Fed au stimulat creditarea mai ieftină, creând astfel o cerere mai mare de active, inclusiv case, acțiuni tehnologice, aur și chiar Bitcoin. Dar, în același timp, temerile că o creștere constantă a inflației ar determina banca centrală să reducă ratele au presat și activele aparent supraevaluate să-și piardă o parte din câștigurile lor pe tot parcursul anului.

De exemplu, Bitcoin, de multe ori propagat ca o acoperire împotriva inflației mai mari, a scăzut cu mai mult de 50% din maximul său record de aproximativ 65.000 de dolari. Scufundarea sa a apărut în mare parte în urma represiunilor de reglementare din întreaga lume, un exod minier chinezesc, printre alți factori. Dar decizia Comitetului Federal pentru Piața Deschisă de la jumătatea lunii iunie de a reduce ratele dobânzii în 2023 s-ar fi putut adăuga și elanului său negativ.

Bitcoin a scăzut de la 65.000 USD la 28.6K USD la un moment dat. Sursa: TradingView

"Dacă dolarul SUA inversează tendința, amenință să arunce apă rece pe unele dintre cele mai populare meserii din acest an", a remarcat Kelly.

„Mărfurile, aurul, acțiunile de pe piețele emergente, bitcoin sunt toate vulnerabile la o consolidare a dolarului verde, deși viteza mișcării sale rămâne, de asemenea, un factor critic.”

Cu toate acestea, unii analiști consideră că dolarul în creștere nu reprezintă o amenințare pentru Bitcoin, considerând că investitorii vor continua să aloce o parte din portofoliul lor activului global emergent.

Fondatorul și CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, de exemplu, a declarat pentru CNBC Bitcoin că ar putea ajunge pe o bază mai solidă după ce va depăși îngrijorările legate de recenta interdicție minieră criptografică din China și de amprentele sale alarmante de carbon, o problemă ridicată de CEO-ul Tesla Elon Musk în mai.

Un sondaj Intertrust al directorilor financiari din fondurile speculative din întreaga lume a constatat, de asemenea, că își vor crește expunerea criptografică în mod semnificativ până în 2026. 17% dintre respondenți se așteptau să aloce mai mult de 10% în Bitcoin și active digitale similare.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.