Life Lifestyle National Natural Technology Uniunea europeană

Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu procedura de infringement

EUobserver

Viktor Orbán , Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri cu lansarea unei proceduri de infringement contra Ungariei dacă aceasta nu îşi ”corectează” noul cadru legal care permite adopţiile numai în cazul cuplurilor heterosexuale căsătorite şi nu recunoaşte identitatea persoanelor transgender, transmite AFP, potrivit agerpres.

Legea respectivă ar urma să intre în vigoare joi.

Citeşte şi: Coreea de Nord riscă o penurie alimentară – Black News

”Este pus semnul egal între homosexualitate şi pornografie. Această legislaţie foloseşte protecţia copiilor pentru a discrimina oameni ca urmare a orientării lor sexuale… Este o ruşine”, a declarat Von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Ea a adăugat că Ungaria se va confrunta cu puterea deplină a dreptului comunitar dacă nu revine asupra noii legislaţii.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.

Citeşte şi:Adevărul terifiant este că milioane de oameni vor ca LOCKDOWN-ul să nu se termine niciodată – Black News

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală. 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.